Heimosalmi, Kemell, Lambert ja Räty tähdittävät Nuorten Leijonien MM-joukkuetta

Suomen MM-ryhmään on nimetty esimerkiksi Aleksi Heimosalmi. AFP / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue suuntaa ensi viikolla Kanadaan, missä MM-kilpailut käynnistyvät tapaninpäivänä. Suomen joukkueeseen nimettiin esimerkiksi Aleksi Heimosalmi, Joakim Kemell, Brad Lambert ja Aatu Räty.

– Joukkueessa on kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää, Suomen päävalmentaja Antti Pennanen summasi keskiviikkona valintojen julkaisemisen jälkeen.

Joukkueelle on valittu myös varapelaajia, jos testitulokset torppaavat jonkun tai joidenkin pelaajien osallistumisen Edmontonissa ja Red Deerissä käytäviin MM-kilpailuihin.

– Viime vuonna piti olla hotellihuonekaranteenissa viisi päivää, mutta nyt pitää olla vain kaksi. Paikat ovat tutut jo viime kisoista, mutta järjestelyt ovat erilaiset joiltain osin, Pennanen avasi.

Suomi pelaa ennen kisojen alkua harjoitusottelut Slovakiaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Harjoitusottelujen jälkeen on perinteisesti julkaistu lopullinen MM-joukkue, mutta koronavarotoimenpiteiden ja Pennasen tahdon takia Kanadaan lentää kisajoukkue. Ylimääräisiä pelaajia ei ole mukana.

– En halua lennättää ketään kotiin jouluaattona. Ne ovat kovia paikkoja nuorille pelaajille, Pennanen viittasi takavuosien käytäntöön, jolloin muutamia pelaajia karsittiin pois juuri ennen kisoja.

Pelaajakauppa piristi Rätyä

Puolustaja Heimosalmi oli kesän NHL-varaustilaisuuden suomalainen ykkösnimi, mutta ei ollut mukana marraskuun maajoukkuetapahtumissa. Hyökkääjä Kemell oli valittu nuorten maajoukkueeseen, mutta loukkaantuminen pakotti JYPin tehohyökkääjän sivuun yli kuukaudeksi.

– Heimosalmi oli mukana kesällä turnauksessa Plymouthissa. Hän on erittäin pelitaitava puolustaja, Pennanen luonnehti ja mainitsi vahvuudeksi myös pelinlukutaidon.

Lambert pelasi viime MM-kilpailuissa kaksi vuotta ali-ikäisenä, mutta kuluva kausi on ollut vaikeampi. Aatu Räty pelasi MM-kilpailuissa jo kaksi vuotta sitten, mutta ei ollut mukana viime vuodenvaihteessa. Tällä kaudella hän on loistanut alle 20-vuotiaiden maajoukkuetapahtumissa, ja siirto Kärpistä Jukureihin piristi liigauraa.

– Hienoa, että Kärpät päästi hänet lähtemään, ja Jukureista lähti toiseen suuntaan Axel Rindell. On hienoa, että tällainen kaikkia osapuolia palveleva pelaajakauppa nähtiin Liigassa, Pennanen sanoi.

Kommentoi

Palvelut