Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Media: Tennistähti Peng Shuai kiistää syyttäneensä ketään seksuaaliseen tekoon pakottamisesta

Viime aikoina kohua herättänyt kiinalaisen tennistähden Peng Shuain tapaus sai uutta käännettä sunnuntaina. Muun muassa uutistoimisto Reuters kertoi Pengin kertoneen singaporelaismedia Lianhe Zaobaolle, että hän ei ole koskaan syyttänyt ketään seksuaaliseen tekoon pakottamisesta.

Peng, 35, katosi marraskuun alussa sen jälkeen, kun hän oli syyttänyt Kiinan entistä varapääministeriä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Lähes kolmen viikon jälkeen Pengistä julkaistiin kuvia, ja Kansainvälinen olympiakomitea kertoi keskustelleensa videopuhelun Pengin kanssa ja tämän kertoneen olevansa turvassa ja voivansa hyvin.

– Minun on ensinnäkin painotettava erittäin tärkeää asiaa: en ole koskaan sanonut tai kirjoittanut, että joku on pakottanut minut seksuaaliseen tekoon, Peng kertoo Lianhe Zaobaon julkaisemalla videolla Reutersin mukaan.

Peng Shuai syytti kiinalaisessa Weibo-palvelussa Kiinan entistä varapääministeriä Zhang Gaolia pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Viesti poistettiin nopeasti, mutta se levisi sen jälkeen kuvakaappauksena Twitterissä. Sunnuntaina Peng sanoi, että Weibo-viesti oli "yksityisasia". Hänen mukaansa ihmisillä on "monia väärinymmärryksiä" viestistä, tarkentamatta asiaa enempää.

Peng kertoi eläneensä Pekingissä, ilman tarkkailun alla olemista. Zhangia ei sunnuntaisessa haastattelussa mainittu.