Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

BBC: Djokovicin osallistuminen Australian avoimiin epävarmaa – koronarajoituksia arvostellut serbitähti ei ole kertonut, onko saanut rokotuksen

Tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen järjestäjät ovat edelleen epävarmoja, osallistuuko miesten kaksinpelin hallitseva mestari Novak Djokovic tammikuussa pelattavaan turnaukseen, uutisoi BBC . Kaikilta osallistujilta edellytetään koronarokotus tai lääketieteellinen erivapaus, jonka perusteella voi saada vapautuksen rokotepakosta.

Serbialainen Djokovic, 34, ei ole julkisesti kertonut, onko hän saanut koronavirusrokotuksen. Djokovic on pandemian aikana arvostellut julkisuudessa koronarajoituksia.

– Jos Novak saapuu paikalle, hän on joko rokotettu tai hänellä on lääketieteellinen erivapaus, turnausjohtaja Craig Tiley sanoi.

Tiley kertoi, että pieni joukko rokottamattomia pelaajia saa lääketieteellisen erivapauden. Erivapausanomukset arvioi lääkäreistä koostuva riippumaton lääkäriryhmä. Sen hyväksymät anomukset siirtyvät Australian viranomaisten asettaman lääketieteellisen asiantuntijaryhmän arvioitaviksi.

– Haluamme, että parhaat pelaajat ovat täällä. Minusta olisi hienoa, jos Novak olisi täällä. Jos hän täyttää vaatimukset, se on hienoa, jos ei, se on pettymys. Terveystiedoista hän ei puhu kenenkään kanssa. En aio kysyä Novakilta, se ei kuulu minulle. Jos hän on täällä, tiedän, että hän on täyttänyt ehdot, Tiley jatkoi.