Anastasia Kulikova paukutteli välieriin Soulin WTA-turnauksessa

Suomen Anastasia Kulikova jatkaa erinomaisia pelejään ensimmäisessä WTA-tason tennisturnauksessaan Etelä-Korean Soulissa. Jouluaaton aamuna Suomen aikaa hän kukisti puolivälierissä Hollannin viidenneksi sijoitetun Arianne Hartonon komeasti lukemin 6–2, 6–4.

Kulikova, 21, selvisi painavilla lyönneillään helposti itseään lähes sata sijaa korkeammalle rankatusta vastustajastaan.

– Syötin hyvin ja palautin syvälle. Vastustaja on hyökkäävä pelaaja, joten oli tärkeää itse pysyä aggressiivisena ja pitää hänet pois hyökkäysmahdollisuuksista, Kulikova avasi peliä tiedotteessa.

Voitto oli Kulikovan kolmas Soulin turnauksessa.

– Olen uskonut itseeni sataprosenttisesti kaikissa otteluissa. En oikein tiedä, mistä itseluottamus nyt kumpuaa, mutta tunnen kuuluvani tälle tasolle, Kulikova jatkoi.

– Minulla ei ole mitään hävittävää. Ehkä sen takia pelaan normaalia vapautuneemmin.

Lauantain välierässä Kulikova saa vastaansa turnauksessa toiseksi sijoitetun Kiinan Lin Zhun, joka on maailmanlistalla 142:s. Kulikova oli tuoreimmalla listalla 274:s, mutta ranking on nyt kohenemassa.

Suomalaisista ovat naisten kaksinpelin välieriin WTA-tasolla yltäneet aiemmin vain Nanne Dahlman (1991 ja 1992) ja Petra Thoren (1992).

Mainos: Itä-Häme

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut