Keilailun EM-kotikisat siirretään jo neljännen kerran

Helsinkiin tammikuulle kaavaillut keilailun miesten EM-kilpailut siirretään koronatilanteen takia. Euroopan mestaruuksista oli määrä pelata 19.–29. tammikuuta.

Miesten EM-tapahtuma on jouduttu siirtämään jo neljästi koronan takia. Tuoreimman siirron syynä on heikentyneen koronatilanteen lisäksi kiristyneet matkustusrajoitukset Euroopan maissa.

– Tilanne alkoi eskaloitua todella nopeasti. Vielä ennen joulua Euroopan liiton hallituksen kanssa käydyssä yhteisessä kisapalaverissa yhteinen tahtotila oli, että kisat voidaan järjestää, Suomen keilailuliiton toiminnanjohtaja Sami Järvilä sanoi tiedotteessa.

EM-kilpailut oli alun perin järjestää elokuussa 2020. Ne siirtyivät ensin tammikuulle 2021, sitten elokuulle 2021 ja sen jälkeen tammikuulle 2022. Uudeksi ajankohdaksi on nyt suunniteltu ensi kesäkuuta.

– Omikronvariantin aiheuttama tartunta-aalto on hyvin lyhyessä ajassa dramaattisesti nostanut riskitasoa meillä Suomessa ja erityisesti Helsingissä.

– Koska toimivan koronakuplan järjestäminen pelaajille ja kaikille kisojen parissa toimiville on haastavaa, emmekä näin voi taata turvallista ympäristöä mahdollisten tartuntojen välttämiseksi, oli tämä ratkaisu ja päätös nyt tehtävä, Järvilä sanoi.

Myös naisten EM-kisat siirtyvät

Järvilä otti esimerkin jääkiekosta, jossa alle 20-vuotiaiden MM-kisat lopetettiin kesken.

– Pahin skenaario olisi se, että meille kävisi kuten Kanadassa jääkiekon nuorten MM-kisoissa. Toivon ja uskon, että eri maiden pelaajat jaksavat vielä usean siirron myötä keskittyä tulevaan ja ymmärtävät tilanteen haastavuuden terveysnäkökulma huomioiden.

Myös helmikuulle Tanskaan kaavaillut keilailun naisten EM-kilpailut siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Mainos: Itä-Häme

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut