Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jasmi Joensuu voitti naisten SM-kympin Imatralla, Ristomatti Hakola miesten 15 kilometriä

Jasmi Joensuu voitti naisten maastohiihdon perinteisen hiihtotavan kymmenen kilometrin Suomen mestaruuden Imatralla. Toiseksi kiirehtinyt Julia Häger jäi voittajasta 1.17,8 minuuttia. SM-pronssin otti Anni Kainulainen, joka jäi Joensuusta 1.40 minuuttia.

– Mahtava päivä. Tämä on iso juttu uralla, Joensuu juhli kilpailun maalissa.

– Nuorissa tuli kymmenen mestaruutta, mutta edellisestä on jo kahdeksan vuotta ja sen jälkeen minut ehdittiin jo tuomita monissa arvioissa entiseksi hiihtäjäksi.

Joensuu, 25, kehittyi viime talvena arvokisaedustajaksi. Oberstdorfin MM-kisoissa hän hiihti Krista Pärmäkosken kanssa pariviestissä seitsemänneksi ja saavutti pronssimitalin naisten 4x5 kilometrin viestissä.

Näyttö valmennusjohdolle

Joensuu arvioi etukäteen, että voitto 45 sekunnilla olisi vahva näyttö kunnosta. Ero Hägeriin venyi minuuttiin ja 17,8 sekuntiin.

– Lähdin kovaa alusta ja pidin itseäni aika ahtaalla koko matkan. Hiihdin tosissani loppuun, mutta ehkä viimeisissä nousuissa ei ollut täyttä puristusta, Joensuu kertasi kilpailua.

– Hiihto oli vahvaa, eikä minulla ollut pelkoa, että hyytyisin. Halusin näyttää, että minusta on olympialaisissa myös normaalimatkoille.

Joensuu tuntee, että hän on ehdottomasti elämänsä parhaassa kunnossa. Sunnuntaina hänellä on tilaisuus tavoitella kolmatta mestaruutta henkilökohtaisessa sprintissä.

– Katsotaan, miten palautuu, Joensuu rauhoitteli odotuksia.

– Olympialaiset ovat nyt tärkeysjärjestyksessä päällimmäisenä.

Jämin Jänteen miehille värisuora

Jämin Jänteen mieshiihtäjät Ristomatti Hakola, Markus Vuorela ja Lauri Lepistö pokkasivat värisuoran Imatran SM-kisoissa lauantaina. Hakola voitti 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun 36 sekunnin erolla Vuorelaan ja 40 sekunnilla Lepistöön.

Norrvallan Alexander Ståhlberg ja pariviestin mestari, Imatran Urheilijoita edustava Miro Karppanen ottivat seuraavat sijat muutaman sekunnin päässä Lepistöstä.

Rukan kylkivammasta toipunut Hakola ja syksyn jalkavamman jäljiltä paluuta tekevä Vuorela tekivät odotetun hyvällä vauhdilla paluun talven kilpailukiertueelle.

– Pystyin hiihtämään 15 kilometriä kivuitta, Hakola tiivisti kilpailun annin.

– Odotin, että voitan, mutta hiihto ei ollut hyvän tuntuista. Tuntui tukkoiselta.

Hakolan hiihtoa hankaloitti myös vasemman sauvan siteen katkeaminen jo toisella työnnöllä. Uuden sauvan hän sai vasta ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja sekin oli alkuperäistä lyhyempi.

– Oli huono tuuri, kun ei ollut varasauvoja mukana. Ne olivat kotona sängyn alla, Hakola tunnusti tapaukselle naureskellen.