Suomi lähellä jättiyllätystä futsalin historiallisessa EM-avauksessa – Italia tuli kuitenkin tasoihin

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelasi 3–3-tasapelin EM-avausottelussaan Italiaa vastaan Hollannin Groningenissa. Henri Alamikkotervo teki kaksi maalia, Panu Autio yhden. Italia teki 3–3-tasoituksen minuutti ja 16 sekuntia ennen pelin loppua.

Suomi sai loistoalun kautta aikain ensimmäiseen arvoturnauspeliinsä, kun joukkueen kuopus Alamikkotervo iski johtomaalin upealla kaukovedolla. Peliä oli pelattu vain 53 sekuntia. Alamikkotervo, 21, pääsi EM-joukkueeseen varapelaajan paikalta Mikko Kytölän loukkaantumisen takia.

EM-alkulohkon ennakkosuosikkeihin Kazakstanin kanssa kuuluva Italia pääsi kuitenkin tasoihin alle kahdessa minuutissa, kun Douglas Nicolodi ohitti Suomen maalivahti Antti Koivumäen. Enempää maaleja ei tarkan tasaisella avauspuoliajalla nähty, joten tauolle lähdettiin 1–1-tilanteessa.

Toiselle jaksolle Italia tuli vahvemmalla otteella, ja peli pyöri pääosin Suomen alueella. Ajassa 29.02 sinipaitaiset lopulta saivat pallon hyvin torjuneen Koivumäen taakse, kun Cainan De Matos upotti nätin 2–1-maalin.

Mutta Alamikkotervon, saati Suomen, unelmailta ei ollut ohi. Vain kymmenen sekuntia Italian maalin jälkeen Alamikkotervo pamautti vapaapotkun yläkulmaan, jättäen Italian kokeneen vahdin Stefano Mammarellan pudistelemaan päätään.

Ja unelma sen kuin vain jatkui, Italian suureksi hämmästykseksi. Ja mikä sen sopivampaa futsalmiesten tarinaan kuin se, että lajin suomalainen keulakuva Autio sai kunnian 3–2-johtomaaliin. Joukkueen 36-vuotias kapteeni tykitti maalin lähes puolesta kentästä, ja se oli hänelle maajoukkueuran sadas.

Italian rutiini riitti kuitenkin tasoitukseen, vaikka Koivumäki turhauttikin italialaisia hienoilla pelastuksillaan. De Matos päätti kovan painostuksen 3–3-osumaan ajassa 38.44, tarkalla laukauksella tolpan juureen.

– Pettymys on päällimmäisenä, Alamikkotervo tiivisti heti pelin jälkeen Ylen tv-lähetyksessä.

Lohkon avausottelussa aiemmin Kazakstan ja Slovenia pelasivat 4–4-tasapelin. Suomi kohtaa lohkon toisella kierroksella Kazakstanin 24. tammikuuta ja päätöskierroksella Slovenian 28. tammikuuta.

Mainos: Itä-Häme

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut