Suomen naisampumahiihtäjät väläyttivät Italiassa potentiaaliaan – kaksi cupsijoitusta 20 parhaan joukkoon

Suomen naisampumahiihtäjät väläyttelivät perjantaina potentiaaliaan ampumahiihdon maailmancupissa Italiassa. Mari Ederin 13:s ja Nastassia Kinnusen 18. sija olivat Anterselvan normaalimatkalla kelpo suorituksia, mutta parempaankin oli mahdollisuuksia.

Eder ampui 15 kilometrin matkalla kolmelta paikalta nollat, mutta ensimmäisen pystypaikan kolme ohilaukausta merkitsivät kolmen minuutin sakkoa ja pudotusta pistetiloilta.

Jos Eder olisi laukonut yhden hudin vähemmän, hän olisi ollut kuudes.

– Lopputulos oli ihan hyvä. Meinasin kyllä pilata oman kisani toisella kierroksella, lähdin tavoittelemaan etupuolelta hyvää peesipaikkaa ja meinasin hiihtää itseltäni jalat alta. Se on varmasti yksi syy, miksi ensimmäinen pysty oli vaikea, kertoi tiedotteessa Eder, jonka kausi on ollut huomattavasti lupaavampi kuin kokonaisuudessaan alavireisesti sujunut viime cupsesonki.

Hiihdossakin parannettavaa

Eder oli 1 600 metrin korkeudessa olevassa Anterselvassa hiihtoajoissa 15:s.

– En malttanut tehdä omaa kisaa hiihdollisesti. Se olisi täällä korkealla tärkeää, varsinkin ammuntoja ajatellen, että vauhti pysyisi tasaisena ja suunniteltuna. Siitä jäi itselleni parannettavaa ja kokonaisuutena hiihdollisesti jäi vähän hampaankoloon, hän pohti.

Voiton vei Ranskan Justine Braisaz-Bouchet, josta Eder jäi yli kolme ja puoli minuuttia.

Olympiapaikka hakusessa

Kolmen naisen joukkueesta eniten aihetta iloon tarjosi toista kautta Suomen maajoukkueessa kilpaileva valkovenäläistaustainen Kinnunen. Hänelle ropisi 18. sijasta maailmancup-pisteitä sievoinen potti.

Kauden kirkkaasti paras sijoitus heltisi kolmen ensimmäisen paikan nolla-ammunnalla. Toisella pystypaikalla karkasi yksi laukaus ohi.

– Olen erittäin tyytyväinen ammuntapuoleen, oli tärkeää onnistua siinä. Se oli myös tavoitteeni ja strategiani tälle päivälle, Kinnunen kommentoi.

Olympiakomitean peruskriteeri Pekingin kisajoukkuetta valitessa on mahdollisuus sijoittua henkilökohtaisessa kisassa 16 parhaan joukkoon. Kinnunen on sinne tyrkyllä.

Suomen kolmas kilpailija Erika Jänkä oli ennen viimeistä ampumapaikkaa matkalla cup-pisteille, mutta toisen pystypaikan kaksi pummia pudottivat loppusijoitukseksi 72.

Varmaa ampumakuntoa läpi kauden uhkunut Suvi Minkkinen ei osallistunut perjantain kilpailuun.

Mainos: Itä-Häme

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut