Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Olli Kunnarilla mieluisa 40-vuotispäivä: Lapset herättivät aamulla herkkupöytään, illalla Akaa-Volley juhli voittoa

Keskiviikkona 40-vuotispäiviään juhlinut Olli Kunnari sai mieluisan lahjan, kun hänen valmentamansa Akaa-Volley voitti lentopallon miesten Mestaruusliigassa liiganousija TuTo Volleyn 3–1.

– En nyt koe voittoa pelissä minään erityisenä lahjana. Aamulla lapset herättivät ennen kouluun lähtöä, ja pöydässä oli valmiina kahvia sekä herkkuja, Kunnari kertasi juhlapäiväänsä.

Turussa Urpo Sivula oli 20 pisteellä vieraiden tehokkain, ja Kristo Kollo teki 16 pistettä. Ossi Rumpunen oli kotijoukkueen tehokkain 19 pisteellä, mutta muut turkulaiset jäivät alle 10 pisteen.

– Peli ei ollut erityisen kaunista, mutta voitto oli nyt pääasia. Joukkueelta ei tullut mitään erityistä lahjaa, sellaiset jutut eivät ole meillä tapana, Kunnari lisäsi.

Passari Anton Välimaa sekä keskipelaajat Panu Pitkänen ja Sauli Sinkkonen kokosivat yhdeksän pistettä. Välimaa hyökkäsi neljä, torjui kolme ja syötti kaksi pistettä.

VaLePa voitti jälleen viisieräisen ottelun

Tiistaina Pielavedellä Savo Volleylle hävinnyt VaLePa siirtyi itään ja kohtasi Joensuussa Karelian Hurmoksen. Lopulta vieraat juhlivat 3–2-voittoa lähes kaksi ja puoli tuntia kestäneen väännön jälkeen.

VaLePa on voittanut kaikki neljä viisieräistä otteluaan. Vastaavasti edellisen kerran 21. tammikuuta pelannut Hurmos on hävinnyt kaikki viisi sellaista ottelua.

Yleispelaajat olivat molemmilla tehopelaajina. Kotijoukkueesta Jere Heiskanen teki 23 ja Matias Korhonen 18 pistettä, vierasjoukkueesta Sakari Mäkinen teki 26 ja Jiri Hänninen 24 pistettä. Molempien joukkueiden hakkurit jäivät heikoille tehoille.

– Ei ollut hyvä vieraskiertue tämä, mutta nuori joukkue tarvitsee tällaisia kokemuksia. Pitää löytää yhteinen pelityyli, kun kuusikko on muuttunut. Mahdollisuus oli tänäänkin kolmeen pisteeseen, mutta olisi voitu hävitäkin, Mäkinen sanoi.

Hurmos voitti kolmannen erän neljännellä eräpallolla, VaLePalla oli niitä erässä kaksi. Neljäs erä oli vierailta erinomainen, mutta viidettä Hurmos johti 7–4 ja 12–10.

Hurrikaani syötti ja hyökkäsi Ducksin nurin

Hurrikaani-Loimaa kukisti kotonaan Vantaan Ducksin 3–0 vahvalla syöttö- ja hyökkäyspelillä. Hurrikaani syötti 11 ässää ja teki vain 9 syöttövirhettä, ja hyökkäyksessä joukkueen tehoprosentti oli todella kova 63.

Aleksi Muukkonen syötti kuusi ässää ja kokosi 16 pistettä.

Edellisessä ottelussa Hurrikaani oli syöttänyt peräti 16 ässää eli Jussi Heinon valmentama joukkue lienee juuri nyt liigan pelätyin tällä saralla.

– En sanoisi näinkään, pari kertaa on vain tullut hyvin tehoja. Ei me olla erityisiä syöttöharjoituksia pidetty, keskitymme treeneissä perusasioihin eli hyökkäykseen ja torjuntaan. Mieluummin sellaiset suoritukset hyvin, mikä tehdään sata kertaa pelissä kuin jotain kerran tehtävää, Heino tiivisti filosofiansa.

Luka Marttila tuki 15 pisteellä. Jokaisen Hurrikaanin pelaajan tappoprosentti oli vähintään 50. Paras lukema oli keskipelaaja Miro Leinosen 89.

Ducksin riveistä ei kukaan yltänyt kaksinumeroiseen saldoon, Hurrikaanilla oli neljä sellaista pelaajaa.