Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miesten vuoro yrittää viestimitalia – päävalmentaja Pasanen laittoi suomalaiset odotettuun hiihtojärjestykseen

Päävalmentaja Teemu Pasanen valitsi täysin odotetut edustajat ja luonnollisessa järjestyksessä Pekingin olympialaisten 4x10 kilometrin viestihiihtoon.

Ristomatti Hakola avaa kilpailun, ja Iivo Niskanen hiihtää toisen perinteisen osuuden. Vapaalla hiihtotavalla Perttu Hyvärinen hoitelee kolmososuuden ja Joni Mäki kamppailee ankkurina.

– Mietimme yhdessä joukkuetta ja valitsimme kovimmat, jotka pystyvät hiihtämään täällä 10 kilometriä, Pasanen selitti prosessia.

– Mietimme, miten saamme jokaisen vahvuudet esiin. Valinnat tehtiin myös sen mukaan, miten vastustajien arveltiin hiihtävän.

Venäjä ja Norja lähtevät sunnuntain kilpailuun suosikkeina. Norja yllätti Pasasen laittamalla aloittajaksi Emil Iversenin, joka ei ole vielä kilpaillut Zhangjiakoun maastoissa.

Suomi pyrkii viestissä pronssikamppailuun Ranskaa ja Ruotsia vastaan.

– Pahimpien vastustajien hiihtojärjestykset näyttäisivät käyvän meille aika hyvin, Pasanen jatkoi.

Hakola mietteliäänä

Hakola on palvellut maajoukkuetta luotettavan viestialoittajan roolissa. Nyt hänellä on alla loukkaantumisia, sairastelua, repaleinen kausi ja Pekingin kisoista sija 28 perinteisen hiihtotavan 15 kilometriltä.

– Olen yleensä ollut varma aloittaja, nyt varmasti epävarma, Hakola kuvaili Olympiakomitean etätilaisuudessa ennakkotunnelmiaan.

– Koitetaan tulla niin lähellä kärkeä kuin pystytään. Kaikki annetaan ladulla, enkä voi hirveästi huonompi olla kuin 15 kilometrillä.

Niskanen ennakoi asetelmia hierontapöydältä.

– Taktiikkaan vaikuttaa varmasti se, missä järjestyksessä tullaan. Jos menee hyvin, voisin olla osuudella aktiivinen, mutta vauhdinpitoa löytyy kaikilta, Niskanen arvioi.

– Tavoitteena on, että olisimme tosissaan mukana mitalikamppailussa.

Mäeltä löytyisi kirikykyä

Hyvärinen palautuu Niskasen tapaan kahdesta ankarasta hiihdosta, yhdistelmäkilpailusta ja 15 kilometrin perinteisestä. Niskanen otti kahdesta ensimmäisestä startista pronssin ja kullan, Hyvärinen säesti seitsemännellä ja kuudennella sijallaan.

– Paljon riippuu siitä, miten kerkiää palautua edellisestä kilpailusta, mutta yritetään saada Jonille hyvä paikka, Hyvärinen kertoi suunnitelmistaan.

– Pitää myös yrittää saada mahdollisimman hyvä aika. Taktiikka toki riippuu paljon tilanteesta ja sijoituksesta.

Ankkurina hiihtää olympiasprintissä neljänneksi kamppaillut Mäki. Hänen tehtävänsä on sinnitellä vastustajien peesissä loppuratkaisuihin.

– Lähdetään katsomaan. Aika hyvin olen pystynyt palauttelemaan, kun sprintistä on monta päivää, Mäki pohti virettään.

– Jos ensimmäisellä kierroksella ei tarvitse ihan pajatsoa tyhjentää, pystyn varmaan roikkumaan hyvin ja käyttämään lopussa vahvuuksiani.

Miesten viesti alkaa sunnuntaina kello 9 Suomen aikaa.