Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uimaliitto ei lähetä suomalaisia kisaamaan Venäjälle, vaatii lisäksi Venäjän sulkemista kansainvälisestä uintitoiminnasta

Uimaliitto vaatii Venäjän sulkemista kansainvälisestä urheiluyhteisöstä Ukrainaan kohdistuneiden sotatoimien takia. Liitto aikoo vaikuttaa lajinsa kansainvälisiin järjestöihin niin, että Venäjä menettäisi sille myönnetyt uintilajien arvokisat.

Uimaliitto myös esittää, että venäläisten urheilijoiden osallistuminen kansainvälisiin arvokilpailuihin pitää sotatoimien vuoksi estää.

– Venäjän sotatoimet Ukrainaa kohtaan ovat järkyttäneet meitä kaikkia syvästi, emmekä voi urheiluliikkeenä sulkea silmiämme niiltä kauheuksilta, joita ukrainalaiset joutuvat kokemaan. Tuomitsemme Venäjän toimet täysin. Teoilla pitää olla painavat seuraukset, ja näemme, että Venäjän sulkeminen kansainvälisestä urheiluyhteisöstä on ainoa oikea toimenpide tässä tilanteessa. Urheiluliikkeen tulee seisoa yhtenä rintamana sotatoimia vastaan, kommentoi Uimaliiton puheenjohtaja Ville Riekkinen tiedotteessa.

Kansainvälisistä kisoista päättävät ensisijassa Kansainvälinen uimaliitto Fina ja Euroopan uimaliitto LEN. Uimaliitto kertoo yrittävänsä vaikuttaa päätöksiin Pohjoismaiden uimaliiton NSF:n kautta.

Uimaliitto kannustaa muitakin suomalaisia urheilujärjestöjä yhtymään vaatimuksiin siitä, että Venäjä suljettaisiin kansainvälisestä urheilutoiminnasta.

Suomalaiset eivät kisaa Venäjällä

Uimaliiton päätösvalta kattaa vain lajiliiton lajien suomalaiset urheilijat. Uimaliiton lajeihin kuuluvat uinnin lisäksi uimahypyt, taitouinti ja vesipallo, eikä Uimaliitto aio lähettää suomalaisia kisaamaan Venäjällä järjestettäviin kisoihin.

Kansainvälisen uintikalenterin mukaan Venäjä isännöi elokuussa Kazanissa nuorten MM-uinteja, ja joulukuussa samassa paikassa kisataan aikuisten lyhyen radan MM-kisat. Lisäksi Kazaniin on myönnetty taitouinnin kansainvälinen Fina Cup -osakilpailu.

Suomi ei osallistu shakkiolympialaisiin Venäjällä

Suomen shakkiliiton hallitus on tänään yksimielisesti päättänyt, että Suomi ei osallistu 44. shakkiolympialaisiin, jos ne järjestetään suunnitellusti Venäjällä. Kisat on määrä järjestää 19. heinäkuuta–8. elokuuta.

Shakkiliitto tuomitsee Venäjän oikeudettomat sotatoimet Ukrainassa. Liitto korostaa myös sitä, että se on vastuussa Suomen edustajina shakkiolympialaisiin osallistuvien turvallisuudesta.

Shakkiliitto vetoaa Maailman shakkiliittoon, jotta kisat siirretään toiseen maahan tai perutaan.