Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LP Kangasala selätti Viesti-mörkönsä ja eteni naisten lentopallofinaaleihin

LP Kangasala selviytyi kolmannen kerran lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuotteluihin, kun joukkue kukisti keskiviikkona Salossa LP Viestin 3–1 viidennessä välieräottelussa. LP Kangasala vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 3–2. LP Kangasala hävisi LP Viestille finaalit 2013 ja 2015.

Gabriela Da Silva ja Emmi Riikilä tekivät vieraille 17 pistettä, Ronja Heikkiniemen saldo oli 16 pistettä.

LP Kangasala voitti selvästi ensimmäisen erän. Toisessa sen suuri johto mureni, mutta lopulta vieraat voittivat erän. Kotijoukkue LP Viesti löysi pitkällä erätauolla vireen ja otti murskaavan 25–9-erävoiton. Se ei kantanut, vaan LP Kangasala oli jälleen neljännessä erässä selvästi parempi.

LP Viesti on viimeksi hävinnyt välierissä vuonna 2008, silloin Oriveden Ponnistukselle. Sen jälkeen joukkue oli kuusi kertaa LP Kangasalaa parempi pudotuspelien eri vaiheissa.

Puolustava mestari LP Viesti oli finaaleissa ennen tätä vuotta 12 kertaa peräkkäin, jakson aikana se voitti kymmenen mestaruutta ja jäi vain kaksi kertaa hopealle.