Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peliittojen juna puksuttaa vakaasti kohti seuraavaa asemaa

Peliitat jatkaa edelleen Mestiksen taloudellisesti pienten seurojen joukossa, mutta suunta kohti keskikastia on jo otettu.

Heinolan Peliitat lunasti keskiviikkona Mestis-lisenssin ja joukkueen kokoaminen on jo hyvässä vauhdissa.

Joukkueessa tulee olemaan vaihtuvuutta tänä keväänäkin, mutta runko pyritään pitämään kasassa. Peliitoilla on nyt 11 pelaajasopimusta ja lisää kirjoitetaan koko ajan.

– Yleensä joukkue on mennyt keväisin pirstaleiksi, mutta nyt näyttää paremmalta. Esimerkiksi Matias Lentämäki ja Juuso Arola olivat sellaisia pelaajia, jotka huomattiin taatusti muuallakin, mutta he jatkavat meillä. Iso hatunnosto päävalmentajalle, että Peliitat kiinnostaa. Jotain teemme ilmeisesti oikein, Peliittojen hallituksen puheenjohtaja Jani Liukkonen sanoo.

Lähtijöiden osastolla nimet ovat isoja. Peliittojen paras pistemies Juuso Heikkilä ja Leo Ring siirtyivät KeuPa HT:n riveihin. Myös Peliittojen toiseksi paras pistemies Sergey Popov jätti Heinolan ja siirtyy Venäjälle KHL-liigaan.

Merkittävä jatkuvuutta lisäävä tekijä on Hannes Hyvösen jatkaminen päävalmentajana ja urheilutoimenjohtajana. Vielä viime kaudella Hyvönen oli kokematon päävalmentaja Mestikseen, mutta ei ole enää.

– Teimme viime keväänä Hanneksen kanssa kahden vuoden diilin, joten ensi kausi on selkeästi tämän projektin päämäärä, Liukkonen sanoo.

Ensi kaudella Hyvösen Peliitoilta odotetaan selkeästi parempaa tulosta kuin putoamiskarsinnat.

– Hannes asettaa joukkueen kanssa omat päämääränsä, mutta kyllähän kaikki toivoo, että alhaalla taapertaminen loppuisi ja Heinolassa pelattaisiin keväällä playoff-kiekkoa, Liukkonen sanoo.

Hyvösellä on vapaat kädet koota joukkueensa saamansa pelaajabudjetin rajoissa.

Rahasta puhuttaessa täytyy lähes hämmästellä kuinka Peliitat on selvinnyt kahdesta enemmän kuin rikkonaisesta kaudesta, missä otteluita peruttiin ja välillä pelattiin tyhjille katsomoille.

– Olemme ennakoineet asioita niin pitkälle kuin mahdollista. Emme joutuneet hakemaan mitään pikavippejä tai ylimääräistä rahoitusta kauden aikana, vaikka toki valtion kymmenien tuhansien eurojen koronatuki pelastikin. Haluamme, että Peliitat kävelee ihan omilla jaloillaan, Liukkonen sanoo.

Liukkosen mukaan tilikausi menee lähes "plusmiinusnollaan".

Valtion koronatuki oli kuluperusteinen ja Peliittojen saama tuki oli Mestiksen toiseksi pienin, joten Heinolassa pärjätään vähällä, jos muihin verrataan. Ensi kaudella liikutaan samoissa summissa.

– Emme ole lähteneet hurjastelemaan. Kokonaisbudjetti on noin 360 000 euroa, mistä urheilutoimen osuus on noin 240 000. Jos haluaisimme pelaajabudjetissa sarjan puoliväliin, niin se pitäisi tuplata. Onneksi raha ei ole ainoa asia, mikä ratkaisee, sillä ammattitaidollakin on osuutensa, Liukkonen muistuttaa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa siintää Peliittojen kasvattaminen vähintään Mestiksen keskisuurten seurojen joukkoon, mikä vaatisi noin 100 000 – 150 000 euroa lisätuloja.

– Tämä on aika lailla maksimi, mitä saamme tulosta pihalle näillä resursseilla. Tulevaisuuteen lähdemme tosin hyvin valoisin ajatuksin, sillä uskomme, että korona väistyy ja saamme taas ihmisiä katsomoon, Liukkonen kertoo.

Peliitat kehittää tekemistään koko ajan ja ideoita haetaan sieltä, missä tuloksetkin ovat parhaat. Mestistä viime vuosina hallinnut Imatran Ketterä on oiva esimerkki siitä, mikä merkitys taustaorganisaatiolla on.

– Olemme käyneet paljon keskusteluja imatralaisten kanssa ja ottaneet sieltä oppia arkeen. Tapahtumien ja brändin myynti on siellä ihan eri tasolla, mistä meillä on paljon opittavaa. Ei ole mitenkään mahdotonta tehdä asioita samalla tavalla myös Heinolassa.

Ihan ensi alkuun Liukkonen ja kumppanit olisivat tyytyväisiä ihan normaalista kaudesta.

– Toivotaan, että kadonneet katsojat löytävät taas syksyllä tiensä betonin viileyteen, mikä olisi tärkeä tekijä niin joukkueelle kuin kassallekin. Olemme ohuella langalla, joten toimintaa on kehitettävä ja saatava yleisön sekä yhteistyökumppaneiden luottamus. Haluamme tarjota jatkossakin yleisölle elämyksiä ja yhteistyökumppaneille näkyvyyttä.