Camilla Richardsson kiihdyttää vauhtiaan – esteistä luopunut kestävyysjuoksija odottaa Espoon gp-kisoista vitosen ennätystä

Esteistä pidemmille ratajuoksumatkoille siirtynyt Camilla Richardsson on aloittanut kauden ennätysvauhdilla. Hän juoksi 10 000 metrillä ennätyksensä 32.27,65 toukokuun puolivälissä Lontoossa ja hieman hitaammin Euroopan cupin kympillä, mutta luvassa on edelleen parempaa.

Monenlaisten vammojen jäljiltä paluuta arvokisatasolle tekevä Richardsson tähtää kesällä Münchenin EM-kisoihin. Kympin tulosraja on 32.20,00 ja vitosella 15.25,00. Takaporttina on ottaa kisapaikka rankingin kautta.

– Odotin tulosrajaa alkukauden kisoista, mutta molemmat kympit olivat aika huonoja. Oli vähän huonoja päiviä ja pitää oppia juoksemaan kymppiä, Richardsson tunnusti Espoon gp-kisojen aattona tiistaina.

– Rankingini on ok, mutta sitä pitää parantaa. Jos Espoossa (5 000 m) tulee hyvä sijoitus ja hyvä aika, tilanne on aika hyvä.

Paras vauhti elokuulle

Vitosella EM-kisojen tulosraja on 12 sekuntia parempi kuin Richardssonin lähes kolme vuotta vanha ennätys.

– Yritän EM-kisoihin molemmilla matkoilla. Ne on helppo yhdistää kisoissa, koska niissä juostaan suorat finaalit, Richardsson totesi.

Vitosen tulosraja tuntuu Richardssonin sanoin "kovalta" vielä kauden alussa. Espoon kilpailun tavoitteeksi sopii paremmin oma ennätys 15.37,02.

– Valmentaja (estejuoksun Euroopan mestari Jukka Keskisalo) ajattelee vähän niin, ettei alkukaudesta saa olla liian hyvässä kunnossa. Onkin parempi olla parhaassa kunnossa vasta elokuussa, mutta juoksun pitää alkukesästä kulkea alkukesästä niin, että pääsen kisoihin, Richardsson pohdiskeli kilpailukauden rakennetta.

Maraton saa odottaa

Richardsson edusti Suomea vielä Dohan 2019 MM-kisoissa estejuoksijana. Olympialaisiin hän ei lähtenyt, kun ei tuntenut kuntoaan riittäväksi. Estejuoksusta hän on luopunut lukuisten vammojensa takia.

– Esteet eivät ole enää suunnitelmissa, kun en ole pystynyt harjoittelemaan matkaa enää pariin vuoteen, Richardsson vahvisti.

– Harmi sikäli, että esteissä arvokisojen tulosrajat olisivat olleet minulle helpommin saavutettavia.

Näillä näkymin Richardsson juoksee pari seuraavaa vuotta pisimpiä ratamatkoja ja siirtyy sen jälkeen maratonille. Ensi kokeilu joulukuussa taittui aikaan 2.30.45.

– En ole vielä valmis luopumaan ratajuoksusta, eikä maratonilta voi oikein palata enää takaisin ratamatkoille, Richardsson taustoitti pidemmän ajan suunnitelmia.

– Ja maratonilla olen 28-vuotiaana nuori lupaus.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut