Tampa Bay voiton päässä finaalipaikasta – NY Rangersin pitkä kotivoittojen putki katkesi

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangersin kahdeksan kotivoiton putki katkesi Tampa Bay Lightningin viedessä itälohkon loppuottelusarjan viidennen pelin lukemin 3–1. Tampa Bay johtaa sarjaa nyt voitoin 3–2.

– Nyt kun johdamme 3–2, ei ole aika levätä, vaan on aika palata kotiin ja viimeistellä työmme. Me tiedämme miten äärimmäisen vaikeaa se on. Siitä tulee toistaiseksi vaikein ottelu, mutta meidän joukkueemme voi todellakin nojata kokemukseensa, Tampa Bayn kapteeni Steven Stamkos sanoi NHL:n nettisivuilla.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa pelin puoliväliin asti.

Tampa Bayn Zach Bogosian yritti purkaa kiekon heittämällä sen oman maalin taakse ränniin. Toisella laidalla kiekkoon ehti kuitenkin ensimmäisenä Rangersin jenkkipakki Ryan Lindgren, joka yllätti rannelaukauksellaan maalilla seisoneen Andrei Vasilevskin. Lindgrenille osuma oli vasta hänen uransa toinen pudotuspelimaali.

Erän lopulla Tampa Bay tuli kuitenkin tasoihin lähes vastaavanlaisessa tilanteessa. Rangersin Kevin Rooneyn purkukiekko tavoitti laidasta Tampa Bayn Mihail Sergatshovin, joka vetäisi rannelaukauksella sisään kauden ensimmäisen pudotuspelimaalinsa.

Pelin toiseksi viimeisellä minuutilla Tampa Bayn tshekkihyökkääjä Ondrej Palat jatkoi maaliputkeaan kolmeen peräkkäiseen otteluun, kun hän ohjasi Sergatshovin laukauksen verkkoon.

Loppulukemat tyhjään maaliin löi Brandon Hagel.

Sekä Tampa Bayn vahti Vasilevskille että Rangersin maalivahdille Igor Shestjorkinille kertyi pelistä 24 torjuntaa.

Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko nähtiin jäällä noin kymmenen minuutin ajan.

"Vaikea ilta"

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Tampa Bay on ottanut nyt kolme peräkkäistä voittoa ja on vain yhden voiton päässä finaalipaikasta.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat sunnuntain vastaisena yönä Tampan kotiareenalla Floridassa. Rangersille tilanne on tukala, sillä joukkueen kymmenestä pudotuspelivoitosta on vieraskaukalosta napattu tänä keväänä vain kaksi.

Toisaalta Rangers on ottanut molemmat pudotuspelien vierasvoitot pakkopaikoista. Rangers voitti vieraissa sekä Pittsburghin että Carolinan, joilla molemmilla oli napattuna ottelusarjassa jo kolme voittoa, ja tappio olisi merkinnyt newyorkilaisjoukkueen tippumista.

– Olemme olleet tässä tilanteessa ennenkin, ja tuntuu että olemme parhaimmillamme, kun selkämme on seinää vasten, Ryan Lindgren sanoi.

Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant lupasi joukkueensa taistelevan.

– Tämä oli vaikea ilta, ei epäilystäkään siitä. Mutta huomenna nousemme lentokoneeseen ja olemme valmiina pelaamaan Tampa Bayssa. Siitä tulee taistelu. He ovat hyvä joukkue, siksi he ovat Stanley Cupin voittajia. Meidän täytyy olla parhaimmillamme ja voittaa, jotta saisimme mahdollisuuden päästä seitsemänteen peliin taas täällä, Gallant sanoi.

Finaaliin on paikkansa varmistanut jo Colorado Avalanche, joka kaatoi suoraan neljällä voitolla Edmonton Oilersin länsilohkon loppuottelusarjassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut