Richardsson ja Mononen innostuivat ennätysvauhtiin Kuortaneen vesisateessa – Oliver Helander jäi pois keihäskilpailusta

Camilla Richardsson ja Ilona Mononen kohensivat 3 000 metrin juoksussa ennätyksiään Kuortaneen gp-kisoissa, mutta yhdeksän minuutin alitus jäi molemmilta harmittavan lähelle. Richardsson sijoittui Saksan Sara Benfaresin jälkeen kilpailussa toiseksi ajalla 9,00,04, ja Mononen juoksi kolmanneksi ajalla 9.02,00.

Richardsson kohensi neljä vuonna vanhaa ennätystään lähes neljä sekuntia ja Mononen toukokuun lopulla juoksemaansa ennätystä yli 7,5 sekuntia.

– Vähän harmittaa. Olin varma, että meni alle yhdeksän minuutin, kun tulin maaliin, Richardsson tunnusti.

– Toki ennätys on aina ennätys.

Kilpailu juostiin vesisateessa, mutta se ei haitannut merkittävästi suomalaisjuoksijoita. Tuulikaan ei juuri kiusannut isossa juoksijajoukossa.

– Ei sade kestävyysmatkoilla haittaa niin paljon, Richardsson huomautti.

Katse Richardssonin selässä

Nuorten arvokisoihin tällä kaudella keskittyvä Mononen pyrki seuraamaan tiiviisti Richardssonia ja onnistui tavoitteessaan varsin hyvin.

– Lähtökohta oli, että tänään juostaan kovaa, ja tavoitteena oli, etten päästä Camillaa millään karkuun. Aika kauan siinä pysyin, mutta vikoilla kierroksilla Camillalla oli sellainen potku, etten ihan pystynyt vielä vastaamaan, Mononen kertasi kilpailua.

Richardsson noteerasi matkalla nuoren haastajan vahvan juoksun.

– Ilona oli hyvin mukana. Totesin, että nyt ei saa hölkätä tai muuten hän tulee ohi, Richardsson tunnusti hyvän vastuksen.

Sekä Richardsson että Mononen kilpailevat seuraavaksi Oulun rankingkilpailuissa 25.–26. kesäkuuta.

Oliver Helanderin ennätysheitto tuntui vielä olkapäässä

Ennätystään 90 metrin tuntumaan alkuviikosta parantanut keihäänheittäjä Oliver Helander jättäytyi viime hetkellä pois Kuortaneen gp-kisojen keihäskilvasta. Valmentaja Tero Pitkämäki kertoi, että Helander jäi lauantain kilpailusta pois varotoimena.

Helander tunsi verryttelyn jälkeen, ettei hän ollut palautunut Paavo Nurmen kisojen ennätysheitostaan. Hän kohensi tiistaina Turussa ennätyksensä lukemiin 89,83.

– Olkapää ei ollut ihan palautunut. Sen takia jätin kilpailun väliin, Helander kertoi.

– Oli enemmän menetettävää kuin voitettavaa tässä kisassa, ja tärkeimmät kisat (MM- ja EM-kilpailut) ovat vasta edessä.

Helander teki päätöksen kolmen verryttelyheiton perusteella.

– Ei oikein toiminut kuten olisin halunnut ja huomasin, että on parempi jättää kilpailu väliin, Helander jatkoi.

Helanderin leikattua olkapäätä on hoidettu keväällä kortisonilla. Nyt Helander jätti heittämättä varotoimena, eikä hän usko, että hänen täytyy lähteä olkapään takia jatkotutkimuksiin.

Taustalla mittava vammahistoria

Helander on kärsinyt urallaan useista vammoista, ja hän on kilpaillut aina erittäin säästeliäästi. Hän tekee myös täysivauhtisia heittoharjoituksia kehoaan kuunnellen.

– Ei tämä ollut sinällään mikään yllätys, valmentaja Pitkämäki totesi Helanderin päätöksestä.

– Hän pystyy vähän harvakseltaan heittämään kovatehoisia heittoja, joten tässä vaiheessa kautta mennään tällä tavalla.

Helanderin on tarkoitus kilpailla seuraavaksi Oulun rankingkilpailuissa 25.–26. kesäkuuta ja Tukholman Timanttiliigassa 30. kesäkuuta.

Kuortaneella kilpailtiin vesisateessa ja koleassa säässä.

Intialainen olympiavoittaja Neeraj Chopra heitti silti kilpailussa hyvän voittotuloksen 86,69. Lontoon 2012 kisojen trinidadilainen olympiavoittaja Keshorn Walcott oli toinen tuloksella 84,64, ja grenadalainen maailmanmestari Anderson Peters oli kolmas lähes 85 metrin tuloksella.

Toni Keränen sijoittui kilpailussa neljänneksi ennätyksellään 82,10.

Senni Salminen sai loikkansa MM-vireeseen - kilpailukausi jatkuu vasta Eugenen karsinnoissa

Eugenen MM-kisoihin valittu kolmiloikkaaja Senni Salminen virittyi Kuortaneen vesisateessa kauden kärkitulokseen 14,32, jolla hän selvitti myös Münchenin EM-kisojen tulosrajan.

Salminen sijoittui kilpailussa Jamaikan Shanieka Rickettsin jälkeen toiseksi. Hyvän tuloksen ansiosta Salminen voi aloittaa MM-valmistelunsa, eikä hän aio kilpailla ennen heinäkuun puolivälissä alkavia MM-kisoja.

– Seuraavaksi MM-kisoihin, joten nyt vain treenataan, kun tuli EM-rajakin tehdyksi, Salminen ilmoitti.

– Olen tyytyväinen tulokseen. On helpottavaa tietää, että osaan hypätä ja voi tulla pidempikin siivu.

Salminen ylitti kilpailussa ensi kertaa tänä kesänä 14 metriä.

– Lähtökohta oli hyvä. Olin tosi rauhallinen, eikä hypyissä ollut yhtään pakottamista kuten parissa ekassa kisassa, Salminen jatkoi.

Salminen sai juoksunsa kulkemaan ja se toi rentoutta loikkiin.

– Juoksu kulki ja silloin loikatkin jatkuvat hyvin. Minulla loikat ovat aina juoksusta kiinni. Loikat tulevat, jos juoksu kulkee. Loikka minulla on niin takaraivossa, Salminen kertoi.

Mikko Paavola ylitti lainavälineillä 570 - paikka MM-kisojen seiväskilpailuun alkaa varmistua

Seiväshyppääjä Mikko Paavola löysi yllättävällä tavalla rentouden hyppyihinsä Kuortaneen gp-kisoissa. Hän joutui kilpailuun lainaseipäillä, mutta ylitti silti sateen takia halliin siirretyssä kilpailussa kauden kotimaisen kärkituloksen 570.

Samalla Paavola kohensi asemiaan maailmanrankingissa niin, että matka Eugenen MM-kisoihin on varmistumassa.

– Tuli rento fiilis, kun ei odottanut liikoja. Tuli hypättyä rima kerrallaan, Paavola arvioi hyppyvirettään.

– Kilpailu oli MM-rankingin kannalta tosi tärkeä ja taisi varmistaa tosi paljon sitä paikkaa.

Paavolan ja kolmanneksi tuloksella 550 sijoittuneen Urho Kujanpään seipäät jäivät kilpailumatkalla Frankfurtiin. Neljänneksi tuloksella 550 sijoittuneen Tommi Holttisen seipäät ovat Norjassa.

Paavola hyppäsi otteluvalmentaja Mika Vakkurin varastosta löytyneillä seipäillä ja omistaan hän löysi sopivat lainavälineet Kujanpäälle ja Holttiselle.

– Kahdet arvokisat ovat totta kai nyt mielessä, mutta omat seipäät pitää saada ennen kuin pystyy lupailemaan mitään isompia korkeuksia, Paavola totesi.

Kujanpää tarvitsee lisäpisteitä

Kujanpää harmitteli tuntumaa välineisiin, jollaisia hän ei ole käyttänyt kolmeen vuoteen. Kunnon puolesta hän olisi ollut valmis hyppäämään 560 ja enemmänkin.

– Mikko on ihan varmasti lähdössä MM-kisoihin ja myös Tommin rankingtilanne on parempi kuin minulla. Minulla on nyt kaikki Oulun rankingkilpailun varassa, Kujanpää laskeskeli.

Kristian Pulli liukasteli Kuortaneen pituuskilpailussa kolmanneksi

Pituushyppääjä Kristian Pulli ponnisti Kuortaneen vesisateessa kolmanneksi. Pulli ponnisti toisella yrityksellään tuloksen 753, mutta kadotti vireensä kolmannen kierroksen liukastelussa.

– Oli aika jäätävä kokemus, Pulli kertoi kalseasta kelistä.

– Lankku oli liukas, ja kroppa pääsi jäähtymään hyppyjen välillä. Rakensin nousujohteista kisaa, mutta kolmannella yrityksellä tuli pieni liukastuminen, joka sotki kisarytmiä ja tatsia.

Pullin jalka lipsahti lankulla, mutta hän selvisi tilanteesta loukkaantumatta.

– Tuntui, että osuin hyvin lankulle, mutta jalka ei pitänytkään, kun laitoin painetta. Tulin ehkä lankulle vähän kanta edellä, ja jalka pääsi sitten liukastumaan, Pulli kertasi tilannetta.

Pulli on hypännyt tiiviillä rytmillä neljä kilpailua, joissa hän on yltänyt parhaimmillaan tulokseen 800. Seuraavaksi hän kilpailee Oulun rankingkilpailuissa ja tähtää siellä parempaan.

– Palautellaan, otetaan vähän superkompensaatiota ja annetaan kropan herkistyä. Toivottavasti sitten Oulussa pamautetaan vähän kovempia tuloksia, Pulli kaavaili.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut