Heliövaara ja Glasspool nousivat kuilun partaalta jatkoon Wimbledonissa

Harri Heliövaara pääsi toisen kerran peräkkäin brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Wimbledonin miesten nelinpelissä kolmannelle kierrokselle.

Lauantaina 15:nneksi sijoitettu kaksikko väänsi 3–2-voiton Norjan Casper Ruudista ja Yhdysvaltojen William Blumbergista erälukemin 6–1, 3–6, 6–3, 3–6, 6–4.

Ottelun ratkaisupelissä Heliövaara/Glasspool onnistui murtamaan vastustajiensa syötön ja eteni näin 16 parhaan joukkoon.

Murrot olivat nelinpelimäisesti tiukassa, eikä ottelussa niitä nähty avauserää lukuun ottamatta kuin yksi per erä.

Suomalainen sanoikin, että viisi erää kuluivat varsin nopeasti.

– Lukemat olivat pitkän ottelun mukaiset, mutta eihän se ajallisesti ollut niinkään pitkä. Oli hyvin aaltoileva ottelu meiltä.

Heliövaara pareineen oli omassa syötössään häviöllä 0–40 päätöserän tilanteessa 4–4, mutta sen kääntäminen siivitti heidät loppuun asti.

– Kuilun partaalla olimme, mutta jostain kaivoimme uskon ja positiivisuuden olla parempi pari.

Ruudille tämän vuoden Wimbledon oli murheellinen.

Hänet oli sijoitettu peräti kolmanneksi kaksinpelissä, mutta putosi toisella kierroksella aggressiivista peliä esittäneen Ugo Humbertin käsittelyssä.

Toki noin kuukausi sitten Ranskan avointen loppuotteluun yltäneen norjalaisen varma pelityyli ja vahvuudet sopivat paremmin massalle kuin nurmelle.

Seuraavaksi vastassa mestariehdokkaat

Suomalais-britannialaisen parin vastus on kolmannella kierroksella kivenkova. Kroatialaispari Nikola Mektic/Mate Pavic voitti Wimbledonin vuosi sitten ja on sijoitettu turnauksessa kakkoseksi. Heidän taidoistaan kertoo myös kaksi voitettua finaalia tällä ruohokaudella.

Heliövaara ja Glasspool olivat näistä loppuotteluista toisen häviäjät, joten nyt on revanssin paikka.

– Parista pisteestä on heitä vastaan jäänyt kiinni. Tykkäämme altavastaajan asemasta, mistä pääsemme matsiin sisään. Positiivisella asenteella vain, suomalainen toteaa.

Tämän kauden Ranskan avoimissa Heliövaara/Glasspool pelasi parhaan grand slam -tulokseensa, kun pari oli mukana puolivälierissä.

Swiatekille shokkitappio - 37 ottelun voittoputki poikki

Puolan Iga Swiatekin 37 ottelun mittainen tappioton putki naisten kaksinpelissä päättyi Wimbledonin kolmannella kierroksella.

Ranskan Alize Cornet kukisti 21-vuotiaan puolalaisen suoraan kahdessa erässä lukemin 6–4, 6–2.

Ylivoimainen maailmanlistan ykkönen Swiatek hävisi edellisen kerran helmikuussa Latvian Jelena Ostapenkoa vastaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut