Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansainvälinen luisteluliitto antoi Suomen taitoluisteluliitolle kolmannen huippukilpailun ensi kaudeksi – "Harvinaislaatuinen tilaisuus"

Suomen taitoluisteluliitto järjestää 25.–27. marraskuuta Espoon areenassa kansainvälisen grand prix -sarjan kilpailun. Alun perin Venäjän piti järjestää kilpailu, mutta Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) päätti siirtää sen toiseen maahan ja antoi järjestämisvastuun Suomelle.

Taitoluisteluliiton tiedotteen mukaan kerta on toinen, kun Suomessa järjestetään grand prix -sarjan kilpailu. Edellinen oli Helsingin jäähallissa neljä vuotta sitten.

Kaudesta on luvassa todellinen huippukilpailujen kausi Suomessa, koska lokakuun alussa Espoossa luistellaan ISU:n challenger-sarjan Finlandia Trophy ja tammikuussa EM-kilpailut.

– Näin monen tämän tasoisen kilpailun järjestäminen yhden kauden aikana on harvinaislaatuinen tilaisuus mille tahansa lajille. Meidän tukenamme on laaja vapaaehtoisjoukko, joista olemme erityisen onnellisia, Suomen taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo kertoi.

Grand prix -sarjan kilpailuun saapuu noin 60 maailman kärkiluistelijaa. Areenan jäällä kisataan naisten ja miesten yksinluistelussa, jäätanssissa ja pariluistelussa.