Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ava Di Alessia Tammakriteriumin sankaritar – Global Withdrawlista Suurmestari

Suursuosikkina Tammakriterium finaaliin lähtenyt Hannu-Pekka Korven valmentama Ava Di Alessia oli odotetusti kisan paras vieden 24 000 euron ykkösrahat tuloksella 13,9a/2100 metriä.

Ohjastaja Hannu Torvinen otti Ava Di Alessian kanssa ensimmäiset kymmenet metrit varman päälle, kunnes lähti ajamaan kohti kärkipaikkaa. Alussa keulan puolustanut Carla Combo päästi suosikin eteensä suosiolla 09,5-vauhtisen avauspuolikkaan päätteeksi. Sen jälkeen kärkipaikka ei enää vaihtanut omistajaa Ava Di Alessian hallittua juoksua maaliin saakka.

Carla Combo oli maalissa toinen ennen johtavan rinnalta kolmanneksi puristanutta Truthisouttherea.

– Hevonen meni matkalla hyvän tuntuisesti ja ajattelin, että meillä voi olla pullat ihan hyvin uunissa voittoa ajatellen. Tämä jaksoi tsempata hyvin maaliin saakka, kuten myös selästä kakkoseksi kirinyt Carla Combo. Ava Di Alessia on kyllä tosi juoksija, ja siitä voi kehittyä vielä oikeasti huippuhevonen, Torvinen kertoi voittajaseremonioissa.

Ava Di Alessian on kasvattanut Fire Circle Stable, joka myös omistaa hevosen yhdessä Hoopee Racing Oy:n kanssa. Karin Vahesalu on 3-vuotiaan tamman hoitaja.

Lämminveristen Suurmestaruusajo oli puolestaan heti ensimmäisestä metristä alkaen Global Withdrawlin ja Santtu Raitalan hallintaa. Kokkolan Auto-Center Oy:n omistama 7-vuotias ruuna otti 26 000 euron ensipalkinnon tuloksella 12,3a/2100 metriä.

– Tämä on kyllä käsittämättömän hieno hevonen. Tänään se irtosi muusta porukasta lopussa oikein halukkaasti menoluvan saatuaan, Raitala totesi Matias Salon valmennettavasta.

Majestic Man oli voittajan takaa maalissa kolmas Consalvon kirittyä ulkoa kakkoseksi.

Toto75-lähdöissä juhlivat myös Amazing Warrior, Panthera, All Star Mint, Morris sekä Viisori.

Suosikkipitoisella kierroksella seitsemän oikein tietäjät palkittiin 11,26 euron arvoisella lunastuksella.