Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ennätystä lähennellyt Olli Kokko eteni 50 metrin rintauinnin EM-välieriin – "On helpottunut olo"

Suomen Olli Kokko äityi ennätysvauhtiin Rooman pitkän radan EM-uinneissa ja nappasi jatkopaikan päämatkallaan 50 metrin rintauinnissa. Kokko ui alkuerässään neljänneksi ennätyksellään 27,46 ja eteni illalla uitaviin välieriin kahdeksantena uimarina.

Kokon aika oli alkuerävaiheen kymmenenneksi paras, mutta edellä olevasta italialaisnelikosta vain kaksi pääsi maakiintiön takia jatkoon.

– On helpottunut olo, tosi hyvä. Uinnissa on vielä vähän parannettavaa, oli vähän hätäilyä ekoissa vedoissa. Illalla aika voi olla 26 tai 28, kun lähtee yrittämään vähän enemmän, Kokko kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

– Karvosen Eetu on aina sanonut, että illalla voi laittaa puolet lisää yritystä ja uida puoli sekuntia hitaammin, Kokko vitsaili maajoukkueen nykyisen päävalmentajan sanomisista.

Juuri Karvonen pitää hallussaan miesten 50 metrin rintauinnin Suomen ennätystä. Kokko ei ole enää kaukana, sillä SE-tulos on 27,39.

– Tiesin satasen (rintauinnin) jälkeen, että olen ennätyskunnossa. Uskon, että aikaa pystyy vielä tiputtamaan. Seitsemän sadasosaa olisi kiva tiputtaa, Karvonen virnuili.

Matkan välierät uidaan illalla kello 19.29 alkaen.

Ari-Pekka Liukkonen teki ajan 29,04 ja oli alkuerien 39. nopein. Liukkonen puolustaa Euroopan mestaruuttaan tiistaina alkavassa miesten 50 metrin vapaauinnissa.

Veera Kivirinta väläytti kauden parasta menoaan naisten 50 metrin vapaauinnissa, ja suomalaisen aika 26,79 riitti erävaiheen 34. sijaan. Myös Kivirinnan päälaji, 50 metrin rintauinti, on ohjelmassa tiistaina.

– Tavoitteena on aina mennä alle 27:n ja nyt meni reilusti sen alle. Tässä otettiin löysät pois, katsotaan miten huomenna kulkee, Kivirinta tuumaili.