Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaissulkapalloilijoiden tie nousi pystyyn jo avauskierroksella Tokion MM-kisoissa, Anton Kaisti päätti samalla uransa

Suomen sulkapalloammattilainen Kalle Koljonen kohtasi Tokion MM-kisojen avausottelussaan Tanskan Rasmus Gemken. Tapion Sulkaa edustava 28-vuotias Koljonen koki avaustappion Tokion MM-kisoissa. Maailmanlistalla sijalle 69. rankattu helsinkiläinen hävisi ottelun erin 2–0. Tanskalainen on rankinglistalla sijoitettu sijalle 12. Gemke voitti ottelun selkeästi, ensimmäinen erä meni hänelle lukemin 21–10. Toinen erä oli hieman tiukempi, mutta päättyi kuitenkin Gemkelle numeroin 21–18.

Viime vuonna Koljonen saavutti EM-pronssia, tällä kertaa kisat päättyivät jo avausotteluun.

– Kallella oli vaikeuksia ensimmäisessä erässä myötätuulen kanssa, ja oma peli oli alusta lähtien melko epävarmaa, eikä koneet oikein tuntuneet käynnistyvän. Toisessa erässä Kalle taisteli hyvin, kun pääsi pelaamaan vastatuuleen, pohdiskeli päävalmentaja Ville Lång Sulkapalloliiton tiedotteessa.

Långin mukaan Koljonen pelasi taktisesti hyvän toisen erän.

– Harmi vaan, että jalka alkoi liikkumaan paremmalla frekvenssillä vasta toisen erän puolen välin jälkeen. Kuitenkin hyvä taistelu ja nyt lähipäivinä piirrellään Kallen kanssa suuntaviivoja kohti tulevaa syksyä.

"Vääriä ratkaisuja ja helpohkoja virheitä"

Sekanelinpelissä Suomen edustajan Anton Kaistin tie nousi pystyyn jo avauskamppailussa. Kaitsi ja hänen tshekkiparinsa Alzbeta Basova voittivat ensimmäisen erän numeroin 15–21, mutta seuraavat kaksi erää menivät brasilialaisten Fabricio Fariaksen ja Jaqueline Liman nimiin luvuin 21–13, 21–16. Kaistin ja hänen parinsa nelinpeliurakka päättyi näin ollen jo avauskierroksella. Samalla Kaisti päätti kansainvälisen uransa.

– Vaikea päivä oli kyllä Tokiossa. Mikstissä ensimmäinen erä tuli ihan hyvällä tavalla, ja peli näytti tulevan himaan helpon oloisesti. Toisesta erästä lähtien sitten kävi jotain. Vääriä ratkaisuja ja helpohkoja virheitä oli tukko, ja sitä myöden melkoista painimista pisteiden eteen. Pisteitä ei tullut tarpeeksi, ja Antonin kv-ura päättyi tappioon. Hieno ura ja hienoa, että pääsi lopettamaan MM-kisoissa niin mahtavalla areenalla, päävalmentaja Lång kertaili.