Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaara pareineen helposti Yhdysvaltojen avoimien toiselle kierrokselle – "Juuri niin vakuuttava voitto, mitä halusimme"

Harri Heliövaara meni brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa rutiinilla jatkoon tenniksen Yhdysvaltojen avoimen mestaruusturnauksen miesten nelinpelissä.

Kaksikko voitti avauskierroksella Yhdysvaltojen William Blumbergin ja Serbian Miomir Kecmanovicin suoraan kahdessa erässä lukemin 6–3, 6–3.

Heliövaara–Glasspool ei menettänyt syöttöään kertaakaan ja antoi vain kaksi murtopalloa koko ottelussa. Samalla he onnistuivat itse ryöstämään kolme syöttövuoroa.

Heliövaaran mukaan he pääsivät kuskin paikalle heti ottelun alusta alkaen.

– Syötettiin ja palautettiin paremmin kuin vastustajat. Minusta se oli juuri niin vakuuttava voitto, mitä halusimme ja mitä osasimme ennalta odottaa, jos pelataan parastamme, Heliövaara sanoi.

Toisella kierroksella 11:nneksi sijoitettu pari kohtaa sijoittamattomat Brasilian Marcelo Melon ja Etelä-Afrikan Raven Klaasenin. Heliövaaran mukaan vastaan tulee todella kokenut pari, joka tietää miten neluria pelataan. Melo on ollut nelinpelin maailman ykkönen, ja Klaasenkin on yltänyt parhaimmillaan maailmanlistalla kymmenen parhaan joukkoon.

– Me olemme ehkä nuorempi, aktiivisempi, agressiivisempi ja räjähtävämpi pari. Sillä me ehkä pystymme iskemään, eli lyödään kovempaa ja otetaan kenttä haltuun, Heliövaara arvioi.

Heliövaara treenasi parinsa kanssa tulevia vastustajia vastaan viime maanantaina, joten tuoretta kokemusta Melo–Klaasen-parin pelaamisestakin löytyy.

– Siitä tulee varmasti tiukka ottelu, mutta pidetään sama taso kuin tänään, niin on hyvät mahdollisuudet, Heliövaara sanoi.

Emil Ruusuvuori putosi kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella, mutta pelit New Yorkissa jatkuvat, kun hän taistelee nelinpelin avauskierroksella Slovenian Aljaz Bedenen kanssa yhdysvaltalaispari Robert Galloway – Alex Lawsonia vastaan.

Heliövaaran sekanelinpeli päättyi ensimmäiselle kierrokselle

Heliövaara pelasi myös sekanelinpelissä Chilen Alexa Guarachin kanssa yhdysvaltalaispari Jackson Withrow'ta ja Bernarda Peraa vastaan. Heliövaaran turnaus sekanelinpelissä päättyi ensimmäiselle kierrokselle, sillä jenkkipari voitti pelin 5–7, 7–6 (7–2), 11–9.

Tällä tasolla sekanelinpeli oli Heliövaaralle uusi kokemus. Heliövaaralla halua sekanelinpeliin oli ollut jo pitkään, mutta ranking ei siihen aiemmin riittänyt, kun sekaparit ottelevat pienemmällä kaaviolla ja ainoastaan grand slam -turnauksissa.

Ottelu venyi kahden erän jälkeen voiton ratkaisevaan katkaisupeliin. Heliövaara johti pareineen vähintään kymmeneen pisteeseen pelattavaa katkaisupeliä 9–8, mutta ottelu kääntyi lopulta harmittavasti jenkkiparin hyväksi.

– Meillä oli hyvä meininki kentällä, ja pelasimme hyvän ottelun. Valitettavasti jäimme yhden pisteen päähän voitosta tällä kertaa. Tosi paljon harmittaa tappio. Halu ja tahto voittaa oli kova, Heliövaara kommentoi.