Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Oulu hukkasi maalipaikat ja ylemmän jatkosarjan

Upean alkukauden pelanneen AC Oulun nuoli sojottaa pahasti alaspäin. Joukkue putosi kärkikahinoista seitsemänneksi ja menetti 0–0-kotitasapelillä Lahtea vastaan mahdollisuudet ylempään jatkosrajaan, kun ero jatkosarjan rajaseuraan SJK:hon on neljä pistettä.

Samalla voitoton putki liigassa kasvoi jo kuuteen ottelussa, joka oli molempien voitettavissa etenkin viimeisellä kympillä, mutta tyhjä maalikaan ei hyökkääjille kelvannut.

Alkukaudesta päävalmentajansa erottanut Lahti on 11:ntenä ennen päätöskierroksen ottelua Hakaa vastaan.

Inter Oulun tilalle

Inter hyödynsi Oulun kohelluksen ja varmisti paikan kuuden parhaan joukossa, kun runkosarjaa on yksi ottelu. Se käänsi protestin kautta pisteet Oulusta ja palasi KuPS-tappion jälkeen voittokantaan Maarianhaminassa.

Yhden maalin avauspuoliajan jälkeen joukkueet antoivat iskuja peräjälkeen. Niistä viimeisimmän ja 3–2.voittomaaliksi jääneen täräytti pilkun kohdalta Tommi Jyry.

IFK Mariehamn jäi tappiolla kymmenennelle sijalle, ja joukkue on pisteen päässä VPS:stä ja kolmen pisteen päässä Ilveksestä.

Vaikka runkosarjassa on yksi kierros jäljellä, jako jatkosarjoihin on jo selvä.

Ylemmässä pelaavat KuPS, HJK, Honka, Haka, SJK ja Inter. Alemmassa jatkavat Oulu, Ilves, VPS, Mariehamn, Lahti ja HIFK.