Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Viime kauden pronssijoukkue piti miesten lentopalloliigan avauksessa sarjanousijan aisoissa

Viime kaudella SM-pronssia lentopallon miesten Mestaruusliigassa voittanut Akaa-Volley otti kauden 2022–23 avausottelussa sunnuntaina kolme pistettä, kun sarjaan noussut Kyyjärven Kyky ei pystynyt yli 500 katsojalle 1 300 asukkaan kunnassa tarjoamaan edes yhtä erävoittoa.

Erävoitto oli Kyyjärvelle lähellä avauserässä, mutta Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley piti erän itsellään pistein 25–23 ja voitti lopulta liigan avausottelun 3–0.

Loimusta siirtynyt iranilainen hakkuri Ali Fazli teki vieraille 19 pistettä. Liigatulokas Mohammedreza Beyk teki 12 ja Kuopiossa muutama vuosi sitten pelannut Greg Petty 14 pistettä.

– Kun tekee vain yhden suoran hyökkäysvirheen ja tappoprosentti on yli 60, niin aika huonosti pitäisi muuten pelata että häviää. Kauden avaus oli hyvä kaikin puolin ja uudet pelaajat erinomaisia, Kunnari iloitsi.

Akaan hyökkäysten onnistumisprosentti oli peräti 66, kun Kyyjärven vastaava luku oli 45. Tiikereistä siirtynyt hakkuri Oskari Keskinen oli 15 pisteellä kotijoukkueen tehokkain. Kyyjärvi voitti läpisyötöt eli ässät 8–3, mutta ei muita tilastoja.

– Tunnelma oli hyvä, ääntä riitti, ja Kyky näytti kuuluvansa liigaan. Omasta edellisestä pelistä täällä oli noin 20 vuotta. Se oli jokin harjoitusottelu, Kunnari muisteli.