Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustaja Melart oli jälleen HIFK:n sankari: kaksi maalia jatkoaikavoitossa

HIFK:n paras tuleminen antaa vielä odottaa jääkiekon Liigassa, sillä se löi Vaasan Sportin niukasti jatkoajalla 4–3. Helsinkiläisisännät johtivat 2–0 ja 3–2, mutta yritteliäs haastaja ei hevin taipunut. HIFK:n pelasti puolustaja Ilari Melart, joka viimeisteli illan ensimmäisen ja viimeisen osuman.

– Ollaan hävitty maalin pelejä, ja muutenkin on ollut tahmeata se maalinteko. Se on ainakin ollut yksi ongelma. Tässä hommassa on aina syksynsylkykuppeja, HIFK:n Olli Palola kuvasi.

Avauserä lupaili isännille kasvojenpesua, kun Melart ja Roni Hirvonen rokottivat vaasalaisten puolustusta tehokkaasti kahdesta epäonnistuneesta purkukiekosta.

Toisen erän alku toi turbulenssia isäntien otteisiin, kun Sport punnersi nöyrästi kirillään pari hedelmää tasoittaen mittelön. HIFK:n maalia vartioinut Niilo Halonen ei varsinaisesti epäonnistunut kummassakaan tilanteessa, mutta ei toisaalta yltänyt muuraukseenkaan.

Helsinkiläisten konkarikaartiin lukeutuva Palola vei punanutut uudelleen edelle yksilösuorituksellaan, jonka kuittasi Teemu Väyrynen jatkamalla oman reboundinsa verkkoon.

HIFK:n slogan ”sattuu ja tapahtuu” sopi jälleen kuvaamaan reilun tunnin taistoa.

– Oltiin epäonnisia, HIFK pääsi onnekkaasti 2–0-johtoon ja myöhemmin uudelleen. Tietenkin ratkaisu meidän kannalta olisi ollut, jos ylivoimapeli olisi toiminut, Sportin valmentaja Risto Dufva puntaroi.