Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina liittyy Espanjan ja Portugalin johtamaan jalkapallon MM-hakuprojektiin

Espanja ja Portugali hakevat vuoden 2030 jalkapallon miesten MM-turnauksen isännyyttä yhdessä Ukrainan kanssa. Maiden jalkapalloliitot vahvistivat keskiviikkona, että Ukraina on liittynyt kisojen hakuhankkeeseen.

Espanjan jalkapalloliitto RFEF kertoi tiedotteessaan, että Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin antoi tukensa Ukrainan ottamiselle mukaan MM-hakuun.

– Aleksander Ceferinin tukemana Iberian niemimaan hakuprojekti ottaa mukaan puheenjohtaja Andrii Pavelkon johtaman Ukrainan jalkapalloliiton, jotta voimme välittää yhtenäisyyden, solidaarisuuden ja jalomielisyyden viestiä eurooppalaisessa jalkapallossa, RFEF totesi.

Tänä vuonna Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutunut Ukraina järjesti EM-kisat Puolan kanssa 2012, ja Portugali isännöi EM-turnausta 2004. Espanjan edellisestä arvokisaisännyydestä eli vuoden 1982 MM-kisoista on jo aikaa, mutta Sevilla oli yksi viime vuoden miesten EM-turnauksen kisakaupungeista.

Vuoden 2030 MM-turnausta hakevat yhdessä myös Egypti, Kreikka ja Saudi-Arabia sekä Argentiina, Chile, Paraguay ja Uruguay. Tämän vuoden MM-turnaus järjestetään Qatarissa, ja vuonna 2026 MM-mitaleista pelataan Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa.