Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas puntaroi avauskierroksen merkitystä Meksikon kisassa

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas lähtee formula 1 -sarjan Meksikon osakilpailuun kuudennesta lähtöruudusta ja uskoo pystyvänsä säilyttämään saman sijan tänä iltana kello 22 Suomen aikaa käynnistyvässä kisassa.

– Uskoisin niin, se on tavoite. Tuntuu siltä, että kaikkien tämän viikonlopun pitkien vetojen ja Pirellin testien jälkeen olemme kisavauhdissa keskiryhmän hyvässä päässä, se on ollut hyvä huomata. Toivottavasti pystymme enemmän tai vähemmän säilyttämään paikkamme. Se on tärkeää, Bottas sanoi aika-ajon jälkeen.

Aika-ajossa Bottas jäi Red Bull -tallin Max Verstappenin kärkiajasta 0,626 sekuntia. Sijoitus on Bottakselle paras toukokuussa ajetun Miamin gp:n jälkeen. Tuolloin Bottas oli aika-ajossa viides.

Bottas ei halunnut paljastaa, aloittaako hän kisan riskillä vai pelaako varman päälle alussa.

– Meidän täytyy punnita riski, mutta minulla on ollut monta huonoa ykköskierrosta tänä vuonna, joten jo itseluottamukseni takia olisi hyvä saada hyvä ensimmäinen kierros. Tavoitteena on ainakin pitää asemat. Jos pystymme nousemaan, hienoa, mutta ottamatta valtavia riskejä, Bottas selvitti.