Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painin EM-pronssimies Mäenpää jyllää voittoja Saksassa: "Bundesliiga sattui minulle sopivaan saumaan"

Keväällä kreikkalais-roomalaisen painin EM-pronssia voittanut Konsta Mäenpää on jyllännyt koko syksyn Saksan Bundesliigassa. Mäenpää on niistänyt Saksan molskeilta jo neljä voittoa.

Mäenpää ei ole kellistänyt kovatasoisessa sarjassa mitään "tusinataunoja". ASV Mainzia Saksassa edustava 130-kiloinen Mäenpää on jyrännyt tieltään muiden muassa liettualaisen MM-pronssimies Mantas Knystautasin ja saksalaisen EM-pronssimies Eduard Poppin. Saksalaisista myös MM-kisojen viitonen Peter Öhler ja Etka Sever ovat joutuneet tunnustamaan syysvireisen Mäenpään paremmakseen.

Muut miehet Mäenpää kukisti pistein, mutta Severistä hän otti ylivoimaisen pistevoiton.

– Bundesliiga sattui minulle sopivaan saumaan, Belgradin syyskuisten MM-kisojen ja joulukuisen Arvo Haavisto -turnauksen väliin. Täsmälleen tähän kohtaan tarvitsin ja tarvitsen hyviä matseja, ja nyt niitä on tullut sopivasti, Mäenpää kertoo.

Ainoastaan Öhleria vastaan Mäenpää koki olleensa lujilla, ja sen ottelun hän pisti väsymyksen piikkiin. Mäenpää voitti 3–1, mutta työn ja tuskan kautta.

Mäenpää painii Bundesliigaa niin kauan kun hänen seuransa ASV Mainz on pelissä mukana. Mäenpään sopimus kattaa alku- ja loppusarjan.

– On ollut upeaa, että olen voinut keskittyä pelkästään painiin. Tapahtumiin liittyvät ja ottelua tukevat asiat ovat toimineet saksalaisella täsmällisyydellä, Mäenpää sanoo.

75 kilon sarjassa painiva Matias Lipasti teki myös äskettäin voittoisan reissun Saksaan. SC Siegfried Kleinostheimia edustava Lipasti voitti pistein Germania Markneukirchenin Maximilian Simonin.