Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Formula 1:een suunnitellaan pakollista talvitaukoa

Formula 1:n MM-sarjaan kaavaillaan kunnollista talvilomaa kilpatallien koko henkilökunnalle. Järjestelyllä pyritään keventämään työntekijöiden kasvanutta kuormaa, kun kilpailukauden ohjelma on kasvanut yli 20 kilpailuviikonlopun mittaan.

Englantilaisen Autosportin mukaan sarjaan kaavaillaan tallien kaikkia työntekijöitä koskevaa lomajaksoa, joka sulkisi kilpatallien toiminnan määräajaksi joulun tienoilla.

Nykyisellään sarjassa on vain kahden viikon mittainen kesätauko. Talvisin kaikki tallit päästävät henkilökuntansa viettämään joulua, mutta säännöt eivät määrää toimintaan varsinaista taukoa.

F1-tallin urheilujohtajat ovat saaneet nyt ehdotuksen pakollisesta parin viikon talvitauosta.

Joulu sta uuteen vuoteen

Esimerkiksi Mika Häkkisen ensimmäisellä mestaruuskaudella 1998 MM-sarjassa ajettiin 16 kilpailua eli kuusi vähemmän kuin tällä kaudella.

Sarjaa ajetaan edelleen maaliskuusta marraskuulle. Kausi on venynyt vain hieman pidemmäksi, mutta kilpailutahti on tiivistynyt ankarasti.

Kuljettajat ovat puhuneet uupumuksesta ja kasvavasta turvallisuusriskistä, vaikka säännöt eivät salli autojen testausta entiseen tapaan. Tiivis tahti kuormittaa vastaavasti muuta henkilökuntaa, sillä ankara kilpailu on pakottanut tallit käytännössä ympärivuotiseen kehitystyötön.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tukee ajatusta tallien toiminnan keskeyttämisestä talviloman ajaksi.

– Monet tallipäälliköt haluaisivat kopioida kesän kahden viikon tauon talveksi. Sen pitäisi kestää ainakin kaksi viikkoa joulusta uuden vuoden puolelle, Wolff kommentoi ehdotusta.

– Asia on vasta keskustelun asteella, mutta siihen on suhtauduttu myönteisesti henkilökunnan hyvinvoinnin näkökulmasta.