Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pauhiksen voitto toi Olavi Nisoselle tuplan

Olavi Nisosen valmennettavat olivat kovassa vedossa Kavioliigaraveissa lauantaina. Pauhis kiri voittoon kovassa seurassa ja vei 10 000 euron ykköspalkinnon kylmäveristen tasoituslähdössä. Nisosen voittotili oli auennut jo T75-kierroksen avauslähdössä yllättäjä Royal Datella. Lämminveristen kovimmassa lähdössä Global Withdrawl hallitsi vakuuttavasti.

Taipalsaarelaisen Nisosen Pauhis on uransa aikana kärsinyt jalkavaivoista, mutta on aina tullut takaisin. Nyt sillä oli lyötävänään ennakkosuosikki Vixelin lisäksi Landen Paukun, Viisorin ja Nylandin kaltaisia menijöitä, mutta Antti Teivainen ohjasti kaksinkertaisen kuninkuusravikävijän tasaisen kovassa kisassa ohi neljän hevosen ja jätti kakkoseksi Nylandin ja kolmoseksi Viisorin. Suosikki Vixeli nousi alkuhapuilun jälkeen kuudenneksi.

– Hieno päivä kerta kaikkiaan. Pauhis on ollut pitkän aikaa hyvä ja tulee vaivojen jälkeen aina takaisin, kun muistaa vaan treenata, Nisonen kehui 12-vuotiasta oria.

"Kaksi voittoa tuntuu aika uskomattomalta"

Nisosen tallissa on seitsemän hevosta, joista toisen voiton toi Royal Date T75:n avauskohteessa. Kaksi prosenttia pelatun Pauhiksen tavoin se oli peliprosenttien valossa yllättäjä neljällä prosentillaan.

– Kaksi voittoa tuntuu aika uskomattomalta. Hienoa oli olla Kuninkuusraveissakin, mutta näissä normiraveissa tämä oli aivan ykköspäivä, kuusikymmentä vuotta hevosten kanssa töitä tehnyt Nisonen iloitsi.

Mainiosti onnistui myös Matias Salo, jonka valmennettavat valtasivat lämminveristen avoimen ryhmän kärjen suvereeneilla esityksillään. Global Withdrawlin ohjasti voittoon Santtu Raitala ja Com Miltonin kakkoseksi Tommi Kylliäinen.

– Juoksu meni kuten ajattelin ja toivoin. Tallikaveri lähti sisäpuolelta lujaa liikkeelle ja otti ensimmäiset keulat. Sitten ne juoksivat siinä peräkkäin, joten se meni sataprosenttisesti, Salo analysoi.

T75-rivi palautti 22 954,41 euroa suurimpina yllättäjinä Olavi Nisosen hevoset. Mikkelissä ajettiin Kavioliiga Extra korotetuin palkinnoin. Kahden 10 000 euron ykköspalkinnon lisäksi kuudessa lähdössä jaettiin voittajille 6 000 euroa. Yhteistyökumppanin tarjoaman ilmaisen sisäänpääsyn ansiosta kovatasoiset ravit keräsivät puolipilviseen nollakeliin 1 468 katsojaa.