Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Qatarin MM-turnauksen lähettiläs kutsui homoseksuaalisuutta mielenvaurioksi – tv-haastattelu keskeytettiin

Qatarissa järjestettävän jalkapallon MM-turnauksen lähettiläänä toimiva Khalid Salman kutsui homoseksuaalisuutta mielenvaurioksi saksalaisen ZDF-kanavan haastattelussa. Salman kommentoi haastattelussa Qatarin suhtautumista seksuaalivähemmistöihin, mutta haastattelu keskeytettiin pikaisesti Salmanin lausunnon jälkeen.

Homoseksuaalisuus on Qatarissa lailla kielletty. Salman käytti haastattelussa arabiankielistä sanaa "haram", joka tarkoittaa kiellettyä.

– Heidän (seksuaalivähemmistöjen) on hyväksyttävä sääntömme täällä. Homoseksuaalisuus on haram. Tiedäthän, mitä se tarkoittaa? Miksi se on haram? Koska se on mielenvaurio, Salman sanoi haastattelijalle uutistoimisto Reutersin mukaan.

Qatar järjestää MM-turnauksen ensimmäisenä Lähi-idän maana 20. marraskuuta alkaen. Järjestäjämaata on kritisoitu vuosien ajan muun muassa ihmisoikeuksien polkemisesta ja vierastyöläisten kohtelusta.