Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Huuhkajat-toppari O'Shaughnessy janoaa peliminuutteja

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen toppari Daniel O'Shaughnessy ei pääse mittaamaan osaamistaan tämän hetken pelätyintä maalintekijää Erling Braut Haalandia vastaan, kun Huuhkajat haastaa sunnuntaina Norjan. Haaland on sivussa loukkaantumisen takia, eivätkä O'Shaughnessynkään peliminuutit ole varmat.

– Koutsi päättää. Ei ole vielä käyty läpi, kuka pelaa. Perjantaina käytiin läpi Pohjois-Makedonia-peli ja nyt aletaan keskittyä sunnuntaihin, O'Shaughnessy tuumi lauantaina puolilta päivin etäyhteydellä järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Jykevä toppari on kuulunut päävalmentaja Markku Kanervan luottopelaajiin ja tahkosi EM-kilpailuissa 2021 täydet peliminuutit.

Kesäkuussa O'Shaughnessyn pohjeluu murtui Kansojen liigan ottelussa Romaniaa vastaan. Pitkän toipumisen jälkeen hän ei ole päässyt tositoimiin seurajoukkueessaan Karlsruherissa Saksan 2. Bundesliigassa, eikä minuutteja kertynyt torstaina Pohjois-Makedoniaa vastaan.

– On fiilis, että olen valmis. Haluan saada minuutteja mahdollisimman paljon.

O'Shaughnessy myöntää pelien sivusta seuraamisen olleen raskasta.

– Ei ole ollut optimi syksy. Kuntoutuessa meni aika pitkään. Tuli fiilis, että olen jo lähellä täyttä kuntoa, mutta tuli takapakkia. Ei mennyt nappiin. Nyt on sellainen olo, että olen kunnossa ja odotan innolla, jos saisin minuutteja.

Viileä sää ei haittaa

O'Shaughnessy ja hyökkääjä Benjamin Källman muistuttivat, että Norjalla riittää hyviä pelaajia Haalandin poissa ollessakin.

– Olisihan se tietysti ollut kiva päästä pelaamaan häntä vastaan, mutta siellä riittää laatupelaajia. Ensi kerralla sitten, O'Shaughnessy tuumi.

– Norja on laadukas vastustaja, jolla on paljon hyviä yksilöitä. Tulee varmasti kova peli.

– Tulee nätti peli ja hyviä pelaajia vastaan. Tämä on hyvä testi meille, Källman komppasi.

Torstain 1–1-tasapelissä Källmankin vietti ottelun vaihtopenkillä.

– Saimme jo yhden hyvän pelin alle, eikä vastustaja ainakaan helpotu. Meidänkin maalipaikkojen luominen oli hyvää, mutta olisi pitänyt laittaa enemmän palloja maaliin. Pitää olla kliinisempi, kun on paikkoja, Puolan liigassa tällä kaudella neljästi osunut hyökkääjä sanoi.

Norjan ja Suomen välinen maaottelu alkaa Oslossa kello 14 paikallista aikaa.

– Kentän pitäisi olla hyvässä kunnossa, mutta sää viileä. Ei se haittaa, O'Shaughnessy sanoi.

Källmanin mainitseman kliinisyyden lisäksi O'Shaughnessy kaipaa paria parannusta Huuhkajien peliin.

– Pitää olla parempi tasapaino. Ottelu Pohjois-Makedoniaa vastaan oli päästä päähän -peli. Pitää pystyä paremmin estämään vastustajan tilanteiden vaihdot.

Huuhkajat hupenevat ennen Norja-ottelua

Keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen ei ole ehtinyt tervehtyä pelikuntoon ja on sivussa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kokoonpanosta Norjaa vastaan. Palloliitto vahvisti asian tänään etäyhteydellä järjestämässään mediatilaisuudessa.

Norjalaista Lilleströmiä seurajoukkuetasolla edustavan Kairisen paikkaa ei täytetä uudella pelaajalla.

Jo torstai-iltana Palloliitto kertoi, että hyökkääjä Joel Pohjanpalo ja maalivahti Jesse Joronen lähtevät seurajoukkuevelvoitteiden takia Italiaan.