Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaaran ja Glasspoolin hienosti sujunut ATP-finaalikoitos päättyi niukkaan välierätappioon

Tenniksen nelinpelin suomalaistähden Harri Heliövaaran ja brittiparinsa Lloyd Glasspoolin mainio taival ATP-finaaliturnauksessa tyssäsi lopulta lauantai-iltana, kun he taipuivat välierässä kroatialaisille Nikola Mekticille ja Mate Pavicille tunnin ja 42 minuutin väännön jälkeen 4–6, 7–6 (7–4), 6–10.

Mektic ja Pavic kohtaavat sunnuntain finaalissa Yhdysvaltain Rajeev Ramin ja Britannian Joe Salisburyn. Heliövaara ja Glasspool kuittasivat komeasti ATP-pisteitä ja vieläkin komeammin palkintorahaa: 316 600 dollaria eli noin 306 000 euroa.

Avauserässä kroatialaisvoittoon riitti yksi syötönmurto, se tuli erän kolmannessa pelissä. Toinen erä punnerrettiin ilman murtoja, ja katkaisupelissä Heliövaara ja Glasspool olivat niukasti mutta ratkaisevasti etevämpiä. Ratkaiseva, kymmeneen pisteeseen pelattava kolmas erä alkoi Heliövaaran ja Glasspoolin minimurrolla ja 2–0-johdolla, mutta kova kroatialaispari vei neljä seuraavaa pistettä eikä enää päästänyt suomalais-brittiläistä osaamista rinnalle.

– Älyttömän tiukka matsi, siitä ei pääse mihinkään. Tehtiin paljon asioita hyvin, vastustajat teki paljon asioita hyvin, ja muutamista pisteistä se loppujen lopuksi on kiinni. Totta kai siinä olisi mielellään käyttänyt muutaman murtopallon hyväkseen, ja kolmannen erän tie-breakissa vähän huonoa tuuria (parissa pallossa) ja vastustajalla pari hyvää suoritusta. Pienestä kiinni, täytyy nostaa myös hattua vastustajalle, pelasivat hienon ottelun, Heliövaara totesi STT:lle.

"Potentiaalia on tosi paljon"

Tappion jälkeenkin oli hyvä muistaa, kuinka loistava vuosi oli Heliövaaralle ja Glasspoolille.

– Aika montakin askelta tullut otettua. Aika kaukaa kärjen ulkopuolelta lähdettiin liikkeelle vuoden alussa, ja pikku hiljaa hilattiin itsemme lähemmäs ja lähemmäs huippua. Grand slameissa pari puolivälieräpaikkaa (Ranska, Yhdysvallat) ja nyt täällä parhaiden pelaajien joukossa. Tuntuu, että se joukko mihin kuulumme, se vain pienenee ja pienenee, ja nyt se oli enää vain neljä parasta. Aika hyvä suunta, Heliövaara iloitsi.

– Totta kai tästä haluaa vielä vain parantaa. Tämä vuosi päättynee ranking-sijaan 11, ja onhan se jo uskomattoman hyvä suoritus, mutta jokainen sija siitä ylöspäin on entistä vaikeampi. Töitä on tehtävänä, mutta potentiaalia on tosi paljon ja odotan innolla, mitä seuraava vuosi ja ehkä sitäkin seuraava tuovat tullessaan.

– Tämä vuosi on mullistanut tennisurani, ihan uskomaton vuosi. Ei voisi enempää pyytää. Tällä hetkellä tietysti vähän tyhjä olo, kausi kun ohi, mutta onneksi ensi vuosi jo aika lähellä.

Nyt edessä on ansaittua lepoaikaa.

– Tennispelaajan lepohetki tämä marraskuun loppu. Muutama viikko huilia. Joulukuussa palataan taas, mutta nautitaan nyt hetki, joulut ja muut. Siistiä nähdä perhettäkin välillä, Heliövaara päätti.