Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

The Duden juhlastartti päättyi täysosumaan – ohjastaja hoksasi tilaisuutensa kreivin aikaan

Orimattilassa asuva Ville Tonttila teki hevosineen hienosti onnistuneen ravireissun Vermon keskiviikkoraveihin.

Tonttila kilpaili valmentamansa The Duden kanssa lämminveristen kovimmassa sarjassa. Valjakko ei ollut ensimetreillä nopein, mutta sitten ruunan vauhti kiihtyi hetkessä ja se nappasi keulapaikan itselleen.

– Annoin hevosen lähteä ensin rauhassa, mutta huomasin, että meillä on mahdollisuus päästä helposti keulaan. Annoin hevoselle merkin ja päästiin keulaan, Tonttila selvensi kiihdytysvaihetta.

Huippuvireessä kisaava 8-vuotias veti uransa sadannessa startissaan hallitusti perille asti ja otti toisen voittonsa peräjälkeen.

– The Dude tuli siitä sitkeästi maaliin asti kuten aina. Se on tosi tärkeä hevonen meille, etenkin Kaisalle (Tommola).

Aikaisemmassa lähdössä Tonttilan suojatti Napoleon Fortis sai hopeaa Callela Alfan jälkeen.

Kirivoima puhui

Yli 8 300 voiton mies Antti Teivainen on napsinut mittavan määrän uransa voitoista keulajuoksuilla, mutta Vincent C.D:n rattailla hän otti passiivisemman taktiikan käyttöön ja tarkkaili lähdön tapahtumia taustalla. Teivaisen taktiikka osui napakymppiin, kun Pia Huusarin valmentama Vincent C.D. säästi voimansa loppuun ja kiri napakasti parhaaksi.

– Tosi hyvät fiilikset oli vikassa kurvissa. Hyvä hevonen lähti vetämään kolmannen radan jonoa, ja tämä paineli ohjille tosi hyvin. Hevonen tuli oikein varmasti muiden ohi, Teivainen iloitsi voittajahaastattelussa.

Viime viikon tavoin kylmäveristen lähdössä Teivaisen ohjastama Rannan Pomo oli etevin. Mika Mäkelän valmennettavan loppukausi on ollut huima, sillä ruuna on voittanut kahdeksasta viimeisestä startistaan peräti seitsemän.

Jaettavassa sarjassa Olli Koivunen latasi Matti Lautamäen suojatin Siirin Farssin heti startista keulaan, eikä kaksikon täysosuma ollut vaakalaudalla missään kohtaa.

Toto65-voittoon ylsi myös Hertus. Täysosumalla voitti 192,68 euroa, viidellä oikein sai 7,12 e.