Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pärmäkoski ja Niskanen pääsivät podiumin tuntumaan Lillehammerin yhteislähdössä

Suomalaiset piristyivät sunnuntaina alkukauden parhaaseen tulokseen, kun hiihtotapa vaihtui perinteiseksi Lillehammerin maailmancupissa. Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen saivat jo vainun palkintosijoista, kun he hiihtivät 20 kilometrin yhteislähdössä sijoille neljä ja viisi.

Vain Ruotsin Frida Karlsson, Norjan Tiril Udnes Weng ja Ruotsin Ebba Andersson ennättivät sekuntikamppailussa kaksikon edelle.

– Olin lopussa pelipaikoilla, mutta kropasta ei irronnut enempää. Olen vähän pettynyt, kun en päässyt palkintopallille, Pärmäkoski kertoi Hiihtoliiton äänitallenteessa.

Niskanen ilahtui alkukauden parhaasta tuloksesta, muttei tykännyt yhteislähdön jatkuvasta kahinasta.

– Todella stressaava kisa. Tuntui, että jumiuduin alussa jokaiseen ruuhkaan, Niskanen harmitteli.

– Käytin matkalla liikaa energiaa. Se söi parhaan terän kirikamppailusta. Sijoitus oli silti hyvä. Pääsin taistelemaan palkintopallipaikasta, mutta nälkää jäi.

Anne Kyllönen oli pääjoukon massakirissä 18:s.

Myös miehet kestivät kärjen kyydissä

Miesten kilpailu tiivistyi 40 hiihtäjän kirikahakaksi, josta norjalaiset juonivat kärkisijat järjestyksessä Pål Golberg, Sjur Röthe, Martin Löwström Nyenget, Didrik Tönseth.

Suomalaisista Remi Lindholm oli 15:s, Perttu Hyvärinen 18:s ja Lauri Lepistö 29:s. Maaliin tultiin isossa nipussa, sillä Lepistö jäi vain kymmenen sekuntia voittajasta.

– Oli vauhdikas kisa ja paikkojen hakua koko ajan. Tippui monta sijaa, jos vähän nukahti, Lindholm tiivisti kisan.

– Oma taktiikka oli hiihtää alku rauhassa paikkoja menettämättä ja iskeä lopussa.

Hyvärinen sanoi nauttineensa kilpailusta.

– Hauska nujuamiskisa. Harmittaa vain, että viimeiset peesivalinnat epäonnistuivat. Muuten ihan ok, Hyvärinen kertoi.

Viisi ilmastoasiaa ajanutta mielenosoittajaa ryntäsi ladulle kilpailun alussa. Juuso Haarala kaatui tilanteessa ja katkaisi sauvansa.

Poliisi poisti ladunvarresta useita henkilöitä.