Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tomi Lämsä pihtaa vielä nimilistaansa

Jääkiekon vuosikellon sekoittanut koronapandemia alkaa väistyä, mutta jäljet näkyvät vielä kansainvälisessä urheilukalenterissa. Tämän seurauksena jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut pelataan vain neljän kuukauden välillä toisistaan.

Elokuussa Suomi saavutti hopeaa Kanadan Edmontonissa pelatuissa MM-kilpailuissa, jotka korvasivat vuodenvaihteessa keskeytetyn kisayrityksen. Tapaninpäivänä Kanadan Monctonissa ja Halifaxissa alkavat tämän kauden MM-kilpailut.

Päävalmentaja Tomi Lämsällä ei ollut vielä maanantaina julkaista kisajoukkuetta tai edes leiriryhmää.

– Aika pitkällä ollaan valintojen suhteen. Viimeisiä ruutuja ja rooleja katsotaan, Lämsä kertoi Helsingissä järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Ainakin pitkän listan pitäisi valmistua ensi viikoksi. Nuoret Leijonat matkustaa rapakon taakse ensi viikon torstaina ja pelaavat muutaman päivän aikaerototuttelun sekä harjoittelun jälkeen harjoitusottelut Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan.

Edellisen päävalmentajan Antti Pennasen elokuussa luotsaamasta joukkueesta maalivahti Jani Lampinen, puolustaja Aleksi Heimosalmi sekä hyökkääjät Oliver Kapanen, Ville Koivunen, Joakim Kemell, Kalle Väisänen ja Brad Lambert voivat ikänsä puolesta pelata Lämsänkin joukkueessa.

Vihreä valo Brad Lambertille

Seitsikosta Lambert siirtyi täksi kaudeksi Pohjois-Amerikan farmiliiga AHL:ään, joka on joskus este maajoukkueeseen pääsemiselle. NHL-seura voi tarvita lyhyellä varoitusajalla pelaajaansa.

Lambert tuskin on ensimmäisenä Winnipeg Jetsin mielessä. Hän on tehnyt Manitoba Moosen AHL-joukkueessa 11 ottelussa pisteet 2+1=3. Nuorille Leijonille hän olisi oiva vahvistus, vaikka elokuun MM-kilpailuissa hän tuskaili tehottomuuttaan.

– Näillä näkymin hänen kohdalla valo on vihreä.

Minkälainen keskusteluyhteys Pohjois-Amerikan seurojen suuntaan on ollut esimerkiksi Lambertin kohdalla?

– Minulla on ollut häneen koko ajan henkilökohtainen kontakti. GM Kimmo Oikarinen on ollut yhteydessä seuratasolla, Lämsä vastasi STT:n kysymykseen.