Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Rokin Maxin jäähyväiskisa päättyi tunteikkaaseen voittoon

Vermon keskiviikkoravien kylmäveristen kovin sarja kantoi Hyviä eläkepäiviä, Rokin Maxi! -nimeä. Rokin Maxin osaomistaja ja muutenkin konkarin elämässä vahvasti mukana oleva Markku Pasanen ohjasti oriin uran viimeisen kilpailun. Kaksikko aiheutti lähdön uusinnan, mutta nousi vaikeuksien kautta voittoon. Rokin Maxi jyräsi parhaaksi johtavan rinnalta. 15-vuotias ori oli kuin elämänsä kunnossa.

– Maxi kotona sanoi, että jos vähän möhlin, ei se haittaa, hän korjaa tilanteen. Kuten tuo uusintakin, Maxi korjasi tilanteen, Pasanen hehkutti voittajahaastattelussa.

Tikkutallin kasvattaman Rokin Maxin vuonna 2011 käynnistynyt kilpaura käsittää 229 kilpailua. Totosijoja ori napsi niissä hienosti 71 kappaletta, joista voittoja on 32. Palkintorahaa Rokin Maxi keräsi 213 825 euroa. Se osallistui suomenhevosoriiden pääkilpailuun kuninkuuskilpailuun neljästi.

– Joskus kun keinutuoliin asetun, voin niitä hetkiä muistella, Pasanen suunnitteli TotoTV:n haastattelussa.

Sääntökirjan mukaan suomenhevosten kilpailuoikeus päättyy, kun ne täyttävät 16 vuotta. Rokin Maxilla tämä ikä tulee täyteen 1. päivä tammikuuta.

Tammatähdessä voima puhui

Lämminveristen Tammatähti-lähdöstä kaavailtiin konkari Ice Winen ja nuoren nousukkaan El Indeedin välistä vääntöä, mutta kisasta muodostui kolmannen korvapuusti. Juha Utalan ravitallin Gal Gadot Racing jyräsi toiselta radalta ilman vetoapua parhaaksi.

– Gal Gadot Racing on terästyttö. Se kun saa hyvän fiiliksen päälle, se pystyy tällaisiin esityksiin, Utala sanoi.

– Tammassa oli eilen tiettyä kiukkuisuutta, joka enteili hyvää tälle päivälle.

Hollolalaisen Jarmo Kuuselan voittorohmu All Star Mint nappasi keskipitkän matkan kisassa kerrassaan kauden 16. voittonsa.

Keskipitkän matkan kisassa Harri Koivusen tallin Make It Upin uran avausvoitto tuli murskatyylillä.

Toto65-voittoihin ylsivät myös Harlamov ja Williamsburg. Täysosumalla voitti 757,30 euroa, viidellä oikein sai 27,63 e.