Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Saksan ikiliikkuja Müller: "Olen aina maajoukkueen käytettävissä"

Jalkapallon Saksan miesten maajoukkueen ja suurseura Bayern Münchenin hyökkääjä Thomas Müller ampui alas huhut, joiden mukaan hän lopettaisi maajoukkueuransa.

– Niin kauan kuin olen ammattilaisjalkapalloilija, olen aina maajoukkueen käytettävissä, jos minulle on tarvetta, 33-vuotias Müller ilmoitti maanantaina.

– Milloin, onko ja miten, riippuu maajoukkueen managerista.

Marras-joulukuussa Qatarissa pelatut MM-kilpailut päättyivät Saksan osalta pettymykseen, kun nelinkertainen maailmanmestari jäi alkulohkoon toisen kerran peräkkäin.

Kentällä ikiliikkujana ja hämmentäjänä tunnettu Müller hämmensi huhumyllyä välittömästi viimeisen alkulohko-ottelun jälkeen.

– Kaikki mitä olen tehnyt, voitte olla varmoja, että tein sen rakkaudella, hänen kuultiin sanoneen televisiokameroille.

Osa tulkitsi tämän lopettamisilmoitukseksi, mutta Müller täsmensi sanomisiaan lehdistön eteen päästyään. Hän ilmoitti pohtivansa tulevaisuuttaan.

Kipinä ei ole sammunut

Müller on pelannut neljät MM-kilpailut ja kolmet EM-kilpailut. Hän voitti Kultaisen kengän 2010 ja viimeisteli viisi maalia myös MM-kilpailuissa 2014, joissa hän kuului Saksan maailmanmestarijoukkueen kulmakiviin.

Edellisestä arvokilpailumaalista on vierähtänyt ällistyttävän kauan, koska Müller ei ole osunut vuoden 2014 MM-välierän jälkeen. Tuolloin hän aloitti maalitalkoot Brasiliaa vastaan, kun Saksa murskasi kisaisännät 7–1.

Kaikkiaan 121 maaottelua pelannut Müller on ottanut etäisyyttä lopettamisaiheeseen ja myöntänyt tunteiden olleen pinnassa viimeisen alkulohko-ottelun jälkeen. Hän lisäksi kertoo keskustelleensa maajoukkueen päävalmentaja Hansi Flickin kanssa.

Kipinä ei ole sammunut. Müller haluaa auttaa Saksaa huipulle palaamisessa.

– Meidän täytyy menestyä – ja me menestymme – jälleen. Valmentajalla on monia vaihtoehtoja, on paljon nuoria pelaajia, Müller mainitsi, eikä laskenut itseään ulos maajoukkue-ehdokkaiden joukosta.

– Olen levollinen, mutta ehdottomasti valmis, jos valmentaja tarvitsee minua, hän painotti.