Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Italian jalkapalloliitto määräsi suurseura Juventukselle ankaran rangaistuksen – seura menettää 15 sarjapistettä Italian Serie A:ssa

Italialaisen jalkapallon suurseura Juventusta rangaistaan 15 sarjapisteen vähennyksellä jalkapallon Italian Serie A:ssa kirjanpitoon liittyvien väärinkäytösten takia.

Italian jalkapalloliiton FIGC:n määräämän rangaistuksen syynä on, että Juventuksen katsotaan keinotekoisesti käyttäneen pelaajasiirtoja kasvattaakseen tasettaan.

Italian jalkapalloliitto määräsi myös tuntuvat rangaistukset Juventuksen entiselle johdolle. Seuran entinen puheenjohtaja Andrea Agnelli ja entinen toimitusjohtaja Maurizio Arrivabene saivat kahden vuoden jalkapallopannat.

Rangaistuksen myötä Juventus valahtaa 22 pisteeseen ja sarjataulukossa kolmannelta sijalta kymmenenneksi. Juventus voi valittaa päätöksestä.

Kahdeksan muuta seuraa välttivät rangaistukset

Sanktiot uhkasivat myös kahdeksaa muuta FIGC:n alaista jalkapalloseuraa, mutta muut epäillyt vapautettiin väärinkäytössyytteistä. Epäilyksen varjo lankesi aiemmin muun muassa seuroihin Empoli ja Sampdoria.

Päätös syntyi sen jälkeen, kun jalkapalloliitto oli avannut uudestaan viime vuonna päätetyn tutkinnan, jonka tuloksena Juventus oli vielä vapautettu väärinkäytösepäilyistä. Tutkinta käynnistettiin uudelleen sen jälkeen, kun uutta todistusaineistoa nousi esiin erillisessä rikostutkinnassa, joka Juventuksen raha-asioihin on kohdistettu Torinossa.

Maaliskuussa odotetaan selviävän, joutuvatko seura ja sen entiset hallituksen jäsenet syytettyjen penkille rikosjutussa. Juventuksen koko hallitus erosi marraskuussa. Uusi hallitus nimettiin tällä viikolla.