Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

SM-kisoissa kilpaillaan myös Planican MM-kisojen viimeisistä näyttömahdollisuuksista – päävalmentaja Pasasen papereissa on muutama tyhjä rivi

Maastohiihdon Suomen mestaruuskilpailut jatkuvat tänään Tampereella miesten 15 ja naisten 10 kilometrin kilpailuilla vapaalla hiihtotavalla. Miesten kilpailu alkaa kello 9.20 ja naisten 11.40.

Distanssimatkojen maajoukkuehiihtäjistä Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola eivät ole mukana.

IIvo Niskanen ilmoitti jäävänsä kisoista pois "varotoimena". Kerttu Niskanen keskittyy harjoitteluun Tour de Skin rasitusten jäljiltä. Hyvärinen on sairastunut, ja sairastelusta toipunut Hakola keskittyy loppukaudesta perinteisen hiihtotavan kilpailuihin.

SM-kilpailut ei ole suoranaisesti näyttöpaikka Planican MM-kisoihin. Henkilökohtaisissa kilpailuissa tavoitellaan kuitenkin edustuspaikkoja viimeisiin näyttökilpailuihin, jotka ovat Les Roussesin ja Toblachin maailmancupit tammikuun lopulla ja helmikuun alussa.

Osalla jo liput leimattu

Osa hiihtäjistä on jo varmistanut paikkansa viimeisiin Planican MM-kisoja edeltäviin maailmancupin kilpailuihin, muutamat jäljellä olevat distanssimatkojen ja sprintin paikat ratkotaan Tampereella lauantaina ja sunnuntaina.

– Tampereella ei anneta varsinaisia MM-näyttöjä, mutta välillisesti kyllä, koska viimeiset paikat Les Roussesiin ja Toblachiin ovat nyt jaossa, päävalmentaja Teemu Pasanen vahvisti tilanteen perjantai-iltana.

– Jo valituille urheilijoille on jo kerrottu, että he kilpailevat Ranskassa ja Italiassa.

Muut tietävät kilpailevansa mahdollisuudesta päästä antamaan MM-näyttöä. Esimerkiksi miesten normaalimatkoilla on jaossa vielä pari paikkaa ja sprintin puolella 2–3 paikkaa.

Päävalmentaja kehuu Kaupin vitosta

Tampereen lumitilanne on kohentunut viime päivinä, ja normaalimatkat hiihdetään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti viiden kilometrin lenkillä.

– Olen tyytyväinen, että viiden kilometrin reitti on käytössä. Tulee hyvä kisa, Pasanen ennakoi.

– Reitissä on sen verran korkeuseroja ja nousupätkiä, että siinä syntyy eroja. Uskon, että eroja tosiaan syntyy.

Hyvärisen sairastuminen oli perjantain ikävä uutinen, mutta Pasasella oli tilanteesta rauhoittavaa tietoa.

– Tietääkseni se ei ole iso juttu, pikemminkin epävarmuutta terveydestä, Pasanen kertoi.

Kolmipäiväinen kilpailutapahtuma Kaupin stadionin ympäristössä Tampereella päättyy sunnuntaina perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailuihin.