Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Perun maajoukkuehiihtäjä Huertan uran ensimmäinen 15 kilometrin hiihto oli menestys

Perun maajoukkuehiihtäjänä Planican MM-kisoihin reilun kuukauden kuluttua lähtevä Jaime Huerta oli lauantaina yhtä hymyä uran ensimmäisen 15 kilometrin kilpailun oltua menestys.

Huerta ei loppuajalla 43.10,3 ollut lähelläkään olla viimeinen, seitsemän hiihtäjää jäi taakse. Enemmän ilahdutti 10 kilometrin väliaika 28.26,0.

– Kaksi vuotta sitten Oberstdorfin MM-hiihdoissa aikani 10 kilometrin karsintakilpailussa oli 32.16. Jos olisin silloin hiihtänyt kahta minuuttia nopeammin, niin olisin päässyt Pekingin olympialaisiin. Toki rata oli täällä helpompi kuin siellä, mutta silti, Huerta sanoi.

Huerta ei toki ollut nopein Etelä-Amerikan hiihtäjä. Naapurimaa Bolivian paidassa Pekingissäkin hiihtänyt Timo Grönlund sai ajan 38.25,4.

Tampereen kilpailu oli kuitenkin Huertan ensimmäinen 15 kilometrin kilpailu, eli hän ei välttämättä osannut jakaa voimiaan oikein. Tärkeällä 10 kilometrin väliaikapisteellä Grönlundin aika oli kolme minuuttia parempi.

– Selvisin kunnialla maaliin, fiilis on aivan loistava. Kalusto pelasi hyvin, toisin kuin Saksan MM-hiihdoissa, missä hiihdin varasuksilla enkä muutenkaan onnistunut. Planicaan lähtee mukaan valmentaja Hannu Lappikin, Huerta sanoi.

Huerta syntyi toukokuussa 1982 Perussa, nykyisen vaimonsa hän tapasi Brysselissä vuonna 2012 ja Suomeen pari asettui Varkauden seudulle. Huerta sai työpaikan paikalliselta sahalta, lapsista Siiri on 7- ja Toivo 4-vuotias.

– Maanantaina menen seuraavan kerran töihin. Työnantaja on intohimoinen urheilumies ja saan kisoihin tarvittavan harjoitteluvapaan, Huerta selvitti.

Huerta harmitteli sitä, ettei Varkauden seudulla ole päässyt harjoittelemaan hyvin tänä talvena. Planican jälkeen seuraava iso tavoite on siis olympialaiset vuonna 2026, mutta muitakin tavoitteita on.

– Ensi vuonna olisi Vuokatissa ikämiesten SM-kilpailut, sinne minua on pyydetty. Harmi vain aktiiviuran kannalta, etten aloittanut hiihtämistä jo nuorena, Huerta sanoi.