Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Autosport: USA:n ralli mahdollinen lisäys MM-sarjaan

Ralliautoilun MM-sarja on jo pitkään havitellut jalansijaa Yhdysvalloista, joka on aina ollut aika lailla tyhjä piste globaalissa sarjassa. Moottoriurheilusivusto Autosportin mukaan keskustelut USA:n rallin mukaan tulosta ovat edistyneet.

Yhdysvalloissa ajettiin MM:ää viimeksi kesällä 1988, jolloin Washingtonin osavaltiossa kaasutellun Olympus-rallin voitti Lancialla ajanut italialainen Miki Biasion. Suomalaiskuljettajia ei ollut rallissa mukana.

MM-sarjan eli WRC:n tapahtumapäällikkö Simon Larkin kertoo Autosportille, että keskusteluja käydään WRC:n ja yhdysvaltalaisen paikallishallinnon välillä. Mahdollisen MM-osakilpailun sijaintipaikasta ei puhuta, mutta luultavaa on, että kyseessä olisi soraralli.

– Luulisin, että maaliskuun loppuun mennessä meillä on selkeä linjaus USA:n rallista vuodelle 2024, Larkin sanoi.

– Olemme tehneet tämän asian kanssa töitä pitkään. Nyt aletaan olla siinä pisteessä, että sijainnin kanssa paiskitaan hommia. Toivomme, että tänä vuonna voisimme ajaa testirallin, kohti vuotta 2024.

Autosport mainitsee, että ensi vuodeksi MM-ohjelmaan saattaisi olla tarjolla myös ralli Lähi-idässä. WRC havitteli rallia tuolle alueelle jo täksi vuodeksi, mutta valmista ei lopulta tullut.