Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tossavainen kiri pronssille nuorten MM-hiihtojen 20 kilometrillä

Eevi-Inkeri Tossavainen nappasi hiihdon nuorten MM-kisoissa jo toisen mitalinsa, kun suomalaishiihtäjä otti pronssia alle 20-vuotiaiden naisten 20 kilometrin yhteislähdössä perinteisellä hiihtotavalla. Lauantaina ikäluokan sprinttikultaa voittanut Tossavainen kukisti kolmannen sijan kiritaistossa Italian Iris De Martin Pinterin ja Sveitsin Marina Kaelinin.

Maanantain kisan kultakamppailu käytiin Norjan Milla Grosberghaugen Andreassenin ja Ruotsin Lisa Erikssonin välillä, kun kaksikko karkasi muilta noin 7,5 kilometrin kohdalla. Viimeisellä kierroksella ruotsalainen hyytyi hopealle jääden voittoon hiihtäneestä Andreassenista 21,2 sekuntia. Tossavaisen ero voittajaan oli maalissa 33,9 sekuntia.

Fanny Kukonlehto sijoittui 14:nneksi, Elsa Torvinen 22:nneksi ja Pinja Aaltonen 37:nneksi.

Suomen joukkue on ollut erinomaisessa vireessä Whistlerissä vuoden 2010 olympialaduilla, sillä Tossavaisen mitali on Suomelle jo kisojen neljäs. Viikonloppuna myös Jasmin Kähärä voitti sprinttikultaa alle 23-vuotiaiden naisten sarjassa, ja Eero Rantala sijoittui alle 20-vuotiaiden miesten sprintissä pronssille.

Alle 20-vuotiaiden miesten 20 kilometrin kilpailu alkaa kello 22.30. Suomalaisista mukana ovat Niko Anttola, Niilo Mäkinen, Eero Rantala ja Topias Kemppi.