Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Herola teki soolohiihdon ja piti kahdeksannen sijansa Oberstdorfissa, Hirvonen nousi yhdeksänneksi

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen nappasivat sijoitukset kärkikymmenikössä yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa Saksan Oberstdorfissa.

Mäkiosuudella mukavasti kahdeksanneksi yltänyt Herola joutui hiihtämään 10 kilometrin hiihto-osuuden yksikseen ja piti sijoituksensa ladulla. Hirvonen petrasi mäkisijaansa neljällä pykälällä nousten kisassa Herolan jälkeen yhdeksänneksi.

Herola joutui hiihtämään hankalassa paikassa, sillä vahva norjalaisurheilija Jens Lurås Oftebro pääsi matkaan 22 sekuntia ennen häntä. Kolmannesta sijasta kamppaillut ryhmä hiihti valtaosan matkasta runsaan 20 sekunnin päässä Herolasta, eikä suomalainen päässyt porukkaan mukaan.

– Aika sama virsi, mikä on parina edellisenäkin viikonloppuna ollut. Niukasti ulkona kärkiletkasta, eikä taaskaan ollut oikein mitään tehtävissä. Ihan ok-hyppy ja perushiihtämistä, mutta edestä lähti kisan paras hiihtäjä (Oftebro). On aika turhauttavaa hiihtää yksinään, Herola harmitteli Hiihtoliiton ääninauhalla.

Mäkiosuuden itävaltalaiskärki Johannes Lamparter otti lopulta selkeän voiton ennen toiseksi kirinyttä Oftebrota ja maanmiestään Franz-Josef Rehrliä. Herolan ero Lamparteriin oli maalissa 59,2 sekuntia.

Hirvonen pehmitti Herolan takana tulleessa porukassa Saksan Eric Frenzelin, Itävallan Martin Fritzin ja kumppanit. Hirvosen ero kärkeen oli 1.32,0 minuuttia, ja hän oli Oftebron jälkeen kisan toiseksi nopein hiihtäjä.

– Sain väännettyä viikonlopun parhaan hypyn, ja hiihtäminenkin sujui paremmin kuin fiilis antoi olettaa. Positiivinen kokonaisuus, Hirvonen summasi.

Otto Niittykoski oli kisassa 35:s ja Leevi Mutru 36:s.