Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suomen nuorten mäkikvartetti oli kiinni MM-mitalissa – jäi kitkerästi neljänneksi

Suomi jäi neljänneksi Kanadan Whistlerissä järjestettävien nuorten MM-hiihtojen mäkihypyn miesten joukkuekilpailussa. Suomen kvartetti Tomas Kuisma, Kasperi Valto, Tuomas Meis ja Vilho Palosaari oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kiinni MM-pronssissa, mutta taipui toisella kierroksella kolmannelta sijalta neljänneksi.

Jo ensimmäisellä kierroksella ykkösenä ollut Itävalta vei maailmanmestaruuden ennen Puolaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa käydyssä kilpailussa. Slovenia nousi Suomen ohi pronssille.

Palosaari kokosi toisella kierroksella kilpailun suurimman yksittäisen hypyn pistesaaliin 135,4 ja kasvatti ankkurina Suomen kokonaissaaliiksi 920,8, jolla Suomi taipui Slovenialle viidellä pisteellä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Suomi johti Sloveniaa 2,2 pisteellä.

Palosaari oli jälleen paras

Perjantain vastaisena yönä henkilökohtaisen maailmanmestaruuden voittanut Palosaari oli jälleen omaa luokkaansa. Hän oli ensimmäisellä kierroksella neljännen hyppääjäryhmän toiseksi paras ja toisella kierroksella paras.

Palosaari tyylitteli ensimmäisellä kierroksella HS104-mäestä 99 ja toisella kierroksella 101 metriä ja summasi kilpailussa 264 pistettä, kun toiseksi paras Puolan Jan Habdas ylsi 262,3:een. Habdas saavutti henkilökohtaisessa kilpailussa pronssia.

Suomalaiskotka Palosaari liukui toisessa hypyssään (101 metriä) ränniin kolme lähtölavaa alempaa kuin mistä joukkuetoveri Valto venytti ensimmäisen kierroksen toiseksi pisimmän hypyn 102 metriä.

Palosaaren aiemmin saavuttama henkilökohtainen kultamitali oli Suomelle ensimmäinen nuorten MM-hiihtojen mäkihypyssä sitten vuoden 2005. Tuolloin Joonas Ikonen voitti maailmanmestaruuden Rovaniemellä. Palosaari, 18, on yltänyt tällä kaudella kahdesti pisteille miesten maailmancupissa.

Sekajoukkuekilpailu päätöslajina

Palosaari ja Valto hyppäävät Whistlerissä vielä sekajoukkuekilpailussa, joka kisataan MM-kilpailujen päätöspäivänä sunnuntaina. Suomen naisista mukana ovat Minja Korhonen ja Sofia Mattila.

Mattila, Korhonen, Anna Kerko ja Annamaija Oinas jäivät yhdeksänneksi sunnuntain vastaisena yönä käydyssä naisten kilpailussa. Kvartetti ei selvinnyt toiselle kierrokselle. Japani voitti maailmanmestaruuden, Slovenia hopeaa ja Saksa pronssia.