Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Oberstdorf tarjoili Ilkka Herolalle onnistuneita hyppyjä ja "tasapaksua työstöä"

Yhdistetyn suomalainen kärkinimi Ilkka Herola otti maailmancup-viikonlopun toisen pistesijansa Saksan Oberstdorfissa, kun savolaisurheilija nousi sunnuntaina 10 kilometrin hiihto-osuudella kolmella pykälällä kuudenneksi. Lauantaina kahdeksanneksi sijoittunut Herola teki hyvät hypyt viikonlopun mäkiosuuksilla, mutta palkintopallitaisto karkasi siitä huolimatta molempina päivinä suomalaisen ulottumattomiin.

Sunnuntaina Herola lähti ladulle 1.44 minuuttia Itävallan Franz-Josef Rehrlin jälkeen, ja maalissa suomalaisen ero saksalaisvoittaja Julian Schmidiin oli 46,2 sekuntia. Matkan varrella Herola ohitti Viron Kristjan Ilveksen sekä Itävallan Martin Fritzin ja Mario Seidlin, mikä oli hyvää vaihtelua lauantaiselle soolohiihdolle.

– Voisi melkein eilisen (lauantain) kommentit ottaa toistona. Tänään oli vähän rapsakampi keli, niin lopussa sain pari ukkoa kiinni. Mutta ei hiihto taaskaan ollut ihan parasta, vaan semmoista tasapaksua työstöä, kaksi vuotta sitten Oberstdorfissa MM-hopeaa voittanut Herola pohdiskeli Hiihtoliiton äänitallenteella.

Herola sijoittui hiihtoajoissa yhdeksänneksi sekä lauantaina että sunnuntaina. Maailmancupin parhaan hiihtäjän palkinnon kolmena edelliskautena voittanut suomalainen taipui ladulla molempina päivinä Schmidille ja Norjan Jens Lurås Oftebrolle, joka otti sunnuntaina viikonlopun toisen kakkossijansa. Rehrl oli kolmas ja cupin kärkinimi Johannes Lamparter neljäs.

Seuraavaksi Schonach

Tasapaksun hiihdon vastapainoksi Herola oli tyytyväinen hyppyvireeseensä. Maailmancup jatkuu vielä ensi viikonloppuna Saksan Schonachissa ennen kauden päätavoitetta eli Slovenian Planicassa järjestettäviä MM-kilpailuja.

– Hyppäämisen osalta viikonloppu oli ehdottomasti plusmerkkinen. Sain isosta mäestä hyviä ja tasaisia hyppyjä, ja tästä on mukava jatkaa eteenpäin, Herola tuumaili.

Eero Hirvonen ei osallistunut sunnuntain hiihtoon pieleen menneen mäkiosuuden jälkeen. Lauantaina yhdeksänneksi sijoittunut Hirvonen jäi päivän mäkiosuudella 4.01 minuutin päähän kärkinimi Rehrlistä. Arttu Mäkiaho oli lopputuloksissa 36:s. Otto Niittykoski hylättiin mäkiosuudella sääntöjen vastaisen hyppypuvun takia.