Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pohjoismaiset olympiakomiteat tyrmäävät ajatuksen venäläisten ja valkovenäläisten paluusta kansainväliseen kilpailutoimintaan

Pohjoismaiden olympiakomiteat vahvistivat tiistaina kielteisen kantansa suunnitelmiin venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluusta kansainväliseen kilpailutoimintaan. Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin olympiakomiteat julkaisivat kantansa yhteisessä lausunnossaan.

Olympiakomiteat ilmoittivat, ettei nyt ole oikea hetki suunnitella venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden sulun purkamista.

Suurin osa kansainvälisistä lajiliitoista sulki Venäjän ja Valko-Venäjän toiminnastaan, kun Venäjä aloitti Valko-Venäjän tukemana hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan viime vuoden helmikuussa.

Olympiakomiteat totesivat kannanotossaan, ettei sodassa ole tapahtunut sen jälkeen käännettä, jonka perusteella sulun voisi purkaa.

– Pysymme lujasti kannassamme, ettei Venäjän eikä Valko-Venäjän urheilijoita pidä hyväksyä kansainväliseen urheilutoimintaan, Pohjoismaiden johtavat urheilujärjestöt ilmoittivat kannanotossaan.

– Pohjoismaiset olympia- ja paralympiakomiteat toimivat yhteistyössä ja seuraavat tiiviisti asianomaisten sidosryhmien kanssa tilanteen kehittymistä.

Viiden Pohjoismaan olympia- ja paralympiakomiteoiden lisäksi kannanoton allekirjoittivat myös Grönlannin, Färsaarten ja Ahvenanmaan suurimmat urheilujärjestöt.