Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Saksan pääsarjan ensimmäisen punaisen kortin saanut topparisuuruus Friedel Lutz on kuollut

Saksan jalkapallomaajoukkueen entinen keskuspuolustaja Friedel Lutz on kuollut 84-vuotiaana, hänen pitkäaikainen seurajoukkueensa Eintracht Frankfurt kertoi nettisivuillaan.

Lutz kouluttautui lukkosepäksi ennen kuin siirtyi Eintrachtiin 18-vuotiaana 1957. Hän kuului Frankfurtin avainpelaajiin, kun joukkue voitti Saksan mestaruuden 1959.

Seuraavana vuonna Lutz debytoi Saksan maajoukkueessa. Hän joutui jäämään pois vuoden 1962 MM-kisoista loukkaantumisen vuoksi, mutta kuului vuonna 1966 MM-kisoissa loppuottelun Englannille hävinneeseen Saksan joukkueeseen.

Kaudeksi 1966–1967 Lutz siirtyi TSV 1860 Müncheniin saksalaisen jalkapalloilun siihen mennessä suurimmalla siirtokorvauksella, joka oli 175 000 Saksan markkaa. Lutz palasi Frankfurtiin jo vuoden kuluttua ja pelasi vuonna 1973 päättyneen ammattilaisuransa loppuun Eintrachtissa, jota hän edusti yli 400 ottelussa.

Huhtikuussa 1971 Lutz sai Saksan jalkapalloilun pääsarjan Bundesligan kaikkien aikojen ensimmäisen punaisen kortin. Braunschweigin Jaro Deppe potkaisi ilman säärisuojia pelannutta Lutzia sääreen, ja Lutz kosti potkaisemalla Deppeä pakaraan. Erotuomari Wilfried Hilkers kaivoi taskustaan Saksan pääsarjahistorian ensimmäisen punaisen kortin. Pelaajia oli poistettu kentältä aiemminkin, mutta Lutz oli ensimmäinen, joka sai punaisen kortin.