Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Altavastaajat kukistivat ATP500-finaalissa Heliövaaran ja Glasspoolin

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool jäivät ilman mestaruutta Dubain ATP500-turnauksessa. Miesten nelinpelin loppuottelussa sijoittamattomat Maxime Cressy Yhdysvalloista ja Fabrice Martin Ranskasta yllättivät ja voittivat erälukemin 7–6 (7–2), 6–4.

Suomalainen antoi tappion jälkeen vastustajilleen kunniaa.

– Todella korkeatasoinen ottelu tänään. Täytyy nostaa hattua, että vastustajat eivät juurikaan tehneet vääriä asioita kentällä, Heliövaara sanoi STT:lle.

Heliövaara/Glasspool ei ollut hävinnyt turnauksessa ainuttakaan erää, ja he saivat finaalinkin alkuun syötönmurron. Sen jälkeen paineettomasti pelanneet altavastaajat hyökkäsivät armottomasti ja tuntuivat onnistuvan jokaisella osa-alueella Heliövaaraa ja Glasspoolia paremmin.

Hävityn katkaisupelin jälkeen toinen erä alkoi suomalaisittain murheellisesti, kun Cressy/Martin siirtyi 2–0-johtoon. Ainoa särö mestarien syöttöpelissä nähtiin enää 4–3-tilanteessa, jossa edettiin katkaisupisteeseen asti. Nelinpelissä 40–40-tilanteessa ei pelata kahden erolla, vaan seuraava piste määrittää syöttövuoron voittajan.

Glasspool ei kuitenkaan saanut palautusta verkon yli ja pari peliä myöhemmin ottelu oli paketoitu.

Heliövaara ja Glasspool riisuttiin aseista

Välierävoiton jälkeen Heliövaara kirjoitti blogiinsa, että Cressy ja Martin ovat "syöttötykkejä". Ennustus kävi toteen, sillä he latoivat yhteensä 14 ässää.

– Vastustajien syöttäminen oli niin korkealla tasolla, etteivät antaneet meidän tehdä sitä, missä olemme maailman parhaita. Tuntuu, että jos melkein mikä tahansa muu pari olisi ollut vastassa, niin meidän normaalilla palautustyöskentelyllämme olisimme pistäneet kampiohin, Heliövaara avasi STT:lle.

Vaikka Heliövaara lukeutuu brittiparinsa kanssa maailman terävimpään kärkeen, turnausvoittoja ei ole liiemmin irronnut. Kauden avausturnaus Australia Adelaidessa päättyi toki voitokkaasti, mutta esimerkiksi viime kaudella finaaleista tuli vain yksi voitto seitsemästä yrityksestä.

Suomalais-brittiläinen pari saa 93 550 dollaria palkintorahaa Dubain-turnauksesta.