Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Guardian: Britannian hallitus kehotti olympiasponsoreita painostamaan KOK:ta Venäjä-kysymyksessä

Britannian hallitus on kehottanut olympialaisten suurimpia sponsoreita painostamaan Kansainvälistä olympiakomiteaa (KOK) luopumaan ajatuksesta, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat mahdollisesti palata kilpailukentille. Asiasta kertoi muun muassa brittilehti Guardian.

– Tiedämme, että urheilu ja politiikka kietoutuvat Venäjällä ja Valko-Venäjällä vahvasti yhteen, ja olemme päättäneet, etteivät Venäjän ja Valko-Venäjän hallitukset saa käyttää urheilua propangandatarkoituksiinsa, hallituksen lähettämässä kirjeessä todetaan.

Britannian kulttuuri- ja urheiluministeri Lucy Frazer on pyytänyt lisäksi KOK:n maailmanlaajuisten yhteistyökumppanien Britannian-johtajia painostamaan KOK:ta Venäjän ja Valko-Venäjän urheilukiellosta. KOK:n yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Coca-Cola, Intel, Samsung ja Visa.

KOK ilmoitti tammikuussa tutkivansa mahdollisuuksia, joiden kautta venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat osallistua Pariisin olympiakisojen 2024 karsintoihin neutraalilipun alla.

Helmikuussa Britannia, Suomi ja 33 muuta maata allekirjoittivat kannanoton, jossa maat kyseenalaistivat venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden neutraaliuden. Maat huomauttivat, että KOK suositteli Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden sulkemista kilpailuista viime vuoden helmikuussa. Niiden mukaan suositusta ei ole syytä muuttaa, koska tilanne Ukrainassa on sen jälkeen heikentynyt.